HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Alle behang heeft enige krimp. De kunst is op de juiste manier te behangen zodat je geen naden krijgt bij het opdrogen. Hoe je dit doet, hangt af van onder meer het soort behang, de kleur behang, en of je een patroon hebt of niet. Door rekening te houden met deze aspecten kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen.

Hoe werk je naden weg in behang?

Hoe werk je naden weg in behang?

Om de banen zo mooi mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, kun je het beste voor vliesbehang kiezen. Met een beetje geduld is dit vrijwel naadloos te plakken.

Papierbehang is niet naadloos te plakken, door de krimp bij de droging zullen altijd naden ontstaan.

Vliesbehang is het makkelijkste behang om naadloos mee te plakken. Het krimpt vrijwel niet, je smeert eenvoudig de muur in en schuift de banen precíes tegen elkaar aan in het nat. Het is bijna niet in woorden uit te leggen, maar vooral een stukje ervaring, om de naden precies zo aan te laten sluiten dat ze bijna tegen elkaar opstoten, maar toch net niet overlappen. Meestal is dit precies genoeg om de minimale krimp die van nat naar droog altijd een beetje platsvindt, te ondervangen. 

Ook zwaar vlakvinyl kan wel vrijwel naadloos geplakt worden. Dit is wel een precisiewerkje waarbij je je goed aan een aantal regels moet houden. Om te beginnen maak je de papieren rug vochtig met schoon water. Vervolgens lijm je het behang in en laat je het inwerken volgens de inwerktijd van het etiket. Na het inlijmen en dichtvouwen, rol je het behang op om te voorkomen dat de randen aan de zijkant eerder drogen dan de rest van de lijm.

Donker behang zal altijd wat naden vertonen, omdat enige krimp nauwelijks te voorkomen is. Om ervoor te zorgen dat er geen witten strepen van de ondergrond zichtbaar zijn, is het handig om op baanbreedte steeds de muur wat aan te kleuren. Laat daarom muurverf maken in de kleur van het behang.

Er is ook veel (meestal uni) behang dat niet naast elkaar, maar stortend geplakt moet worden. Dat betekent dat je elke tweede baan moet omdraaien om een naadloos resultaat te krijgen. Op het etiket wordt dit aangegeven door twee verticale pijtjes in tegengestelde richting. Om het goed te verwerken, is het handig om de bovenkant van de baan aan te duiden met een sterretje op de achterkant. Bij de ene baan zit het sterretje dan aan de bovenkant en bij de volgende aan de onderkant.

Tot slot is er nog het zogeheten natuurbehang. Dit zijn natuurlijke materialen als gras, jute of kokos geplakt op papier. Dit behang is niet naadloos te verwerken, maar dat is ook juist de charme. Het materiaal werkt, dus zet uit en krimpt, naar gelang de luchtvochtigheid verandert. Probeer het dus ook niet te laten aansluiten. Het is namelijk een kenmerk van dit behang dat het niet naadloos aansluit.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 
 • Werelds behang voor nóg meer sfeer in huis
  Behang waarbij je je ver van huis, en tegelijkertijd thuis voelt. Kan dat? Jazeker. De behangcollectie Ethnic Origin van A.S. Création biedt een bijzondere combinatie van oriëntaalse prints en motieven, en kleuren die warmte brengen in huis. Je kunt ernaar blijven kijken!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP