HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Een muur of houtwerk behandeld met een verf, zal net als alles vies worden.

Hoe houd ik een geverfde muur of oppervlakte schoon?

dinsdag, 28 maart 2017
Hoe houd ik een geverfde muur of oppervlakte schoon?

In principe kun je een geverfde muur of oppervlak goed schoonmaken.

Muurverf

Alle latexen zijn in principe reinigbaar en vochtregulerend. Maar de kwaltiteit van de latex bepaalt of er na het schoonmaken glanzende plekken ontstaan. Als je over de muurverf wrijft met een doekje met reinigingsmiddel gaan die plekken meer glimmen dan de plekken die niet zijn schoongemaakt. Dat is niet te voorkomen, maar erg jammer van je mooie muur.

Daarom zijn er de laatste jaren muurverven ontwikkeld die heel mooi mat zijn en ook mat blijven als je ze regelmatig schoonmaakt. Je betaalt dan wel wat meer, maar het resultaat is en echt veel mooier, en praktischer dus. Vraag naar de verschillende goed te reinigen muurverven bij jouw Decokay. Er zijn ook muurverven beschikbaar die juist niet mat zijn. Deze zijdeglanzende muurverven zijn heel goed te reinigen. Het fenomeen van glanzende plekken krijg je niet bij deze verf, want er zit al een subtiele glans op. Voor extreme vlekken zijn ook speciale reinigers ontwikkeld in combinatie met een goed reinigbare muurverf. Als je die combinatie gebruikt, blijft jouw muur altijd spic en span.

Houtwerk

Houtwerk dat gelakt is, is glad afgewerkt dus goed reinigbaar. Bij acrylverf kun je snel vlekken krijgen als de ondergrond in contact komt met huidvetten. Denk dan aan duidelijke vingerafdrukken en vlekken bij een deur waar je vaak met je handen aan zit, of bij de leuning van de trap. Er zijn watergedragen lakken in de handel die bestand zijn tegen huidvetten en die geen nare vlekken veroorzaken. Bij een hoogglanzende lak zie je ook eerder vingerafdrukken of vlekken dan bij zijdeglanzende lakken. Zorg er dus voor dat je zo'n ondergrond regelmatig reinigt. Het schoonmaken kan in de meeste gevallen gewoon met water eventueel een mengsel van water en een verfreiniger. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP