STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Een veelgestelde vraag is hoe je een schuine wand (met punten) behangt. We geven daarom een aantal inside tips dat je gaat helpen. Het enige dat je moet regelen is twee paar handen...

Hoe behang je een schuine wand?

Hoe behang je een schuine wand?

Het afmeten is eigenlijk de grootste klus. Verder is behangen eigenlijk een fluitje van een cent; er is bijna geen makkelijker klus te bedenken. 

Welk behang kies je? Als je op een zolder (met meestal ook nog balken en spanten) een patroonbehang kiest dan maak je het jezelf erg moeilijk… Je zult dan ook veel onnodig restafval hebben als je banen wilt laten aansluiten, wat de kosten voor aanschaf onnodig opdrijft. Wil je dat toch echt heel graag, dan moet je dit helaas voor lief nemen, evenals het vele pas- en meetwerk. Er zijn overigens hele fraaie uni’s waar toch een levendige melering in zit.

Werk bovendien met vliesbehang (dat is het kwalitatief beste behang tegenwoordig). Dit omdat je dan alleen de wand hoeft in te smeren. Dat werkt makkelijker dan wanneer je natte stroken vol behanglijm schuin moet ophouden terwijl je past en meet. 

Stap één is het schoonmaken van de wanden, net als je bij elke andere klus zou doen. Voor de lijm om goed te kunnen hechten moeten de muren schoon- en vetvrij zijn. Nb. Zijn de wanden nog van nieuw plaatmateriaal, dan hoef je dit niet te doen, maar dan is de volgende stap des te belangrijker.

Je doet er goed aan om de wanden voor te strijken met (verdunde) behanglijm. Dat mag gewoon opdrogen, eventueel kan je dat dus ook een dag van tevoren doen. Op die manier pakt de lijm beter als je gaat behangen doordat de muur al verzadigd is.

Het passenen meten: je meet vanuit de punt (nok) en begint van boven naar beneden. Vervolgens meet je de maximale breedte van de onderkant, en tekent dit af op de achterzijde van het behang. Dit knip je af, maar let op; je houdt ca. 3 centimeter over aan beide schuine zijden! Is het vlak breder dan je baan, dan begin je in het midden. 

Nu heb je dat extra paar handen nodig, want (nadat je voor de tweede keer de muur hebt ingesmeerd) houdt de één de punt omhoog, en zet deze aan de bovenkant vast, terwijl de ander de onderkant begeleidt, zónder deze meteen vast te plakken. Vervolgens strijk je van boven naar beneden, met zijwaartse ‘waaier’ bewegingen, het stuk vast. Hetzelfde doe je met de stukken die je links en rechts over hebt. 

Let daarbij op dat je het behang stotend aanbrengt. Dat wil zeggen dat het precies tegen elkaar aan ligt. Laat niemand je ooit vertellen dat je overlappend moet behangen. Dat is zoiets als ‘lange draden luie werksters’, je blijft het voor altijd zien en het is niet fraai. (Bij een patroon kan dat überhaupt nooit.)

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Op zoek naar mooi behang met patroon?

We laten je graag wat voorbeelden zien
MAAK EEN AFSPRAAK

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP