STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Kies je voor rail of roede? Een rail geeft je een zeer ruime keuze uit diverse soorten plooi.

Wat voor plooi mogelijkheden zijn er voor gordijnen?

 Wat voor plooi mogelijkheden zijn er voor gordijnen?

Kies je voor een rail? Dan kun je kiezen uit de volgende plooien:

Enkele plooi

De enkele plooi wordt veel gebruikt voor dikkere of gevoerde gordijnen (ook black out gordijnen vallen hieronder). Ze vallen hierdoor soepel zonder dat de stof 'opgepropt' overkomt.  

De vlinderplooi
De dubbele plooi of vlinderplooi, is fraai voor niet al te dikke of ongevoerde stoffen. 

De tri-plooi
Minder bekend is de tri-plooi. Daarbij wordt de stof nóg ruimer geplooid, wat een nóg rijker en luxer effect geeft. De stof is idealiter niet te dik en soepel vallend, zodat deze goed drie keer in de plooi komt te vallen.

De retourplooi
Een retourplooi zorgt ervoor dat je gordijn altijd perfect in de plooi hangt doordat ze (onzichtbaar) in de plooi vastgestikt zijn. Een retourplooi kan zowel bij een enkele als een dubbele plooi gemaakt worden. 

De waveplooi
Deze plooi heeft een geheel eigen ophangsysteem (rail) en - de naam zegt het al - hij valt golvend. Een beetje zoals wanneer je een roede gebruikt, maar dan strakker. Dit is een fraaie oplossing voor veel gordijnstoffen, ook voor dikkere of gevoerde stoffen. Ook mooi in hoge ruimtes.

Ga je voor een roede?

De waveplooi
Heel erg van nu is de waveplooi, de gordijnen hangen aan ringen aan een roede, waardoor de gordijnen mooi golvend voor het raam hangen. Deze oplossing kan met alle stoffen en past mooi in een landelijk interieur.

Met zeilringen
Ook een fraaie oplossing is het gebruik van zeilringen aan een roede. In de stof worden ogen geslagen om de stof doorheen te voeren.

NB. Soms is het namelijk ook mogelijk te kiezen voor een plooi als van een rail, met gebruik van een roede. Omdat de keuze voor een plooi door een heleboel factoren (waaronder de stof, maar ook jouw smaak) bepaald wordt, kan je je het beste goed laten adviseren voor de meest optimale confectiemethode van je gordijn.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sterren en lampjes voor twinkelende ramen
  In de donkere dagen voor kerst hang je natuurlijk leuke sterren en lampjes voor je ramen. Een beetje licht in donkere tijden. En met lekker gevoerde overgordijnen is de Kerst goed door te komen. 
 • Buiten grauw? Niet met grijs voor je raam!
  Grijs voor je raam terwijl het buiten guur is? Ja, juist! Breng sfeer in je interieur met deze veelzijdige kleur, die je overal mee kunt combineren!
 • Pastels laten je gordijnen leven
  Kleuren zijn niet ‘plat’. Kleuren worden intenser, levendiger en variëren voor het oog, al naar gelang de toepassing op het materiaal. Bij sommige kleuren is dit effect sterker dan bij andere. Dit geldt zeker voor de momenteel veel in interieurs gebruikte pasteltinten!

DECOKAY BLOGS

 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Kies voor kleur met duettes en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette® Shades of Plissé Shades van Luxaflex® in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Mooi en milieubewust van A House of Happiness
  Dat duurzaam en trendy heel goed samen gaan weten we inmiddels al wel. Maar maak jij ook echt bewust de keuze voor ‘groen’ in je interieur? Textieldecoratiespecialist A House of Happiness zegt: Green is not a color it’s an attitude. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP