STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Als je besluit genomen is, en je nieuwe vloerbedekking is besteld, moet eerst de oude eruit. Afhankelijk van het soort lijm dat gebruikt werd, verschilt de aanpak.

Gelijmd tapijt verwijderen

Gelijmd tapijt verwijderen

Allereerst moet je erachter zien te komen welk soort lijm/ kit gebruikt is om jouw oude tapijt te verlijmen. Is die in water oplosbaar, of niet? Dat kun je meestal meteen zien. 

Snij het tapijt ergens aan de rand twee keer in, zodat je een strook van ca. 20 cm hebt, en trek een stuk los. Welke lijm je daarna ook aantreft, dit doe je sowieso ook met de rest van het tapijt; je snijdt dus smalle stroken over de hele breedte, die je vervolgens makkelijk oprolt.

Zie je bruine lijm? Helaas, je hebt iets meer werk, want de lijm is niet wateroplosbaar. Zie je witte lijm? Dan heb je geluk, want dan ligt je tapijt er al langer, en is er in water oplosbare kit gebruikt. Tegenwoordig wordt altijd tapijtlijm gebruikt, en ook al is deze ‘in water oplosbaar’, deze verwijder je - eenmaal opgedroogd - helaas niet met water. 

Methode wateroplosbare vloerlijm:
Bij wateroplosbare kit laat je de vloer wel gewoon een halve dag weken in warm water. Als het dan nog niet loskomt, kun je dat proces herhalen. Let wel op dat de vloer niet té nat wordt, je wil tenslotte na afloop een nieuwe vloer leggen… Goed laten drogen nadat het tapijt uiteindelijk verwijderd is, is een must. 

NB. Soms hoor/of lees je dat je ook zeep kunt toevoegen, of gekker nog, cola kunt gebruiken. Nu kun je cola voor veel dingen gebruiken, maar je wilt het niet met al zijn suikerige plakkerigheid op je vloer, of in je kruipruimte hebben. Niet doen dus!

Methode niet-wateroplosbare lijm:
De meest effectieve methode is tapijtlijm verwijderaar. Bij nieuwer tapijt wordt dit standaard gebruikt. Aangezien dit nogal een chemisch goedje is, moet je daarbij wel een mondkapje dragen. Het alternatief is een tapijtstripper huren, of met de hand met een plamuurmes krabben. Soms wil een verfafbrander nog helpen, maar ook daarbij komen dampen vrij van lijmresten, dus is ademhalingsbescherming nodig.

Wanneer je toch nieuw tapijt gaat leggen, kan je prima advies vragen aan dezelfde vakman, over wat in jouw geval het beste is. Dat geldt zowel voor het verwijderen, als het leggen van je nieuwe tapijt. Dat kan je een hoop werk besparen.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Advies op maat over jouw trap?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloeren om verliefd op te worden
  Vloeren hebben het zwaar te verduren. We leggen er een kleed op, zetten er een tafel op, maken er met onze stoelen heel wat deukjes in. Die o zo belangrijke vloer vraagt als het goed is weinig aandacht en gaat jaren mee. Mee in jouw leven en alles wat daarbij hoort. Voor welke vloer ga jij?
 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.

DECOKAY BLOGS

 • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
  De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP