STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Een vloer maakt je huis echt af. De keuze voor een vloer maak je dan ook niet licht. Je moet ten eerste zeker weten dat je er weer jaren mee door kan, ten tweede moet de vloer precies in jouw interieur passen.

Welke vloer past bij een klassieke woonstijl?

Welke vloer past bij een klassieke woonstijl?

Als je een klassiek interieur hebt, is het erg belangrijk om de vloer daarop aan te laten sluiten. Dat geldt uiteraard voor ieder interieur, maar veel interieurstijlen kunnen meerdere soorten vloeren hebben. Bij een klassiek interieur luistert dit echter wat nauwer. 

Traditioneel is de vloer van een klassiek interieur donker (bruin of zwart). Maar je ziet tegenwoordig ook overwegend witte klassieke interieurs, waarbij een lichte vloer niet misstaat. Ook de kleur van kersenhout zie je steeds vaker terugkomen. 

Een perfecte harmonie in de woonkamer krijg je echter onmiddellijk met een visgraat vloer, of een brede planken vloer. Het benadrukt de stijl van gelakte donkere meubels, en doet deze beter uitkomen. Opvallend aan een klassieke woonstijl is dat iedere ruimte best zijn eigen vloer mag hebben zonder dat dit als storend wordt ervaren.

Zo mag in een statige slaapkamer met zware velours gordijnen en een koninklijke hoogslaper natuurlijk geen tapijt ontbreken. Het liefst van goede kwaliteit, hoogpolig, met een subtiele glans erin, waar je voeten in wegzinken. Wat dacht je van een diep aubergine, of mosgroen bijvoorbeeld?

Datzelfde effect kun je overigens in de woonkamer gebruiken met kleden, ter ‘verzachting’ van de harde vloer.

Maar als je een klassieke woonstijl hebt, heb je deze ook doorgevoerd in je keuken. En wat daar echt dé match is, is een vloer met tegel look. Denk aan die prachtige oude keukens in kastelen… Tegenwoordig heb je waanzinnig fraaie tegel vloeren van vinyl stroken of PVC. Niet van echt te onderscheiden, en vele malen gemakkelijker te leggen - en bovendien een stuk vriendelijker voor de portemonnee.

Heb jij een klassieke woonstijl?

Laat je adviseren bij het kiezen van je vloer
MAAK EEN AFSPRAAK

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloeren om verliefd op te worden
  Vloeren hebben het zwaar te verduren. We leggen er een kleed op, zetten er een tafel op, maken er met onze stoelen heel wat deukjes in. Die o zo belangrijke vloer vraagt als het goed is weinig aandacht en gaat jaren mee. Mee in jouw leven en alles wat daarbij hoort. Voor welke vloer ga jij?
 • Hippe vloerkleden voor een make-over van je interieur
  Nog niet toe aan een nieuwe vloer, maar kan je interieur wel een make-over gebruiken? Heb je wel eens aan een vloerkleed gedacht? Stoer, klassiek, modern of romantisch? Met kleden kun je eindeloos variëren. Voor welke sfeer ga jij?
 • Zacht kruipen voor kleine knietjes
  Welke vloer in de babykamer? Aan het soort vloerbedekking in de babykamer wordt een aantal unieke voorwaarden gesteld. Praktisch, én prettig om precies te zijn.

DECOKAY BLOGS

 • Je vloer in de spotlight
  Een vloer is zoveel meer dan alleen wat er onder je voeten ligt. Het is de basis voor je interieur en van jouw leven in huis. De basis voor thuis begint met het kiezen van de perfecte vloer.
 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.
 • Een prachtige én krachtige vloer… die past bij ons
  Wij waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe vloer voor onze woning, toen we de VT-Wonen design beurs bezochten (vroeger de Woonbeurs). We liepen daar met één doel; eindelijk een keuze maken voor het soort vloer. Werd het een gietvloer, tegels, laminaat of PVC… Genoeg keuze. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP