muur_verven20180322231109.webp

Muur verven: de voorbereiding

Voordat je begint met het verven van de muur kun je het beste een aantal voorbereidingen treffen die latere problemen voorkomen. Denk aan verf op ongewenste plekken als het plafond, de vloer of de meubels. Ook wil je zeker weten dat het in één keer dekt.

Voordat je begint met het verven van de muur is het belangrijk dat je genoeg ruimte maakt zodat je goed aan de slag kunt. Zet daarom de meubels aan de kant of dek deze af met een afdekzeil. Als je genoeg ruimte hebt gemaakt, kun je beginnen met het afplakken van de randen om een kaarsrecht effect te krijgen. Vergeet ook niet om de vloer af te dekken. Dit kan met plastic of met stucloper. 

Borstel de muur goed af, zodat stof verdwijnt. Niets is hinderlijker dan stof in je schilderwerk. Dit laat zich namelijk niet zo makkelijk weer verwijderen. 

Controleer de zuiging van de ondergrond. Dat doe je door met een doek of spons wat water aan te brengen op de muur. Trekt dat vocht er snel in dan is de ondergrond sterk zuigend. Loopt het vocht naar beneden dan is de ondergrond wel verzadigd. Als een ondergrond sterk zuigend is, kun je de eerste verflaag beter verdunnen met ongeveer 10% water. Dan hef je de zuiging op en is de volgende laag als je een goede muurverf gebruikt perfect dekkend. Als je geen verf wilt verspillen kun je ook met een daarvoor bestemde muurprimer werken. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay