HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


De retro en vintage woonstijl zijn herkenbaar aan hun knipoog naar het verleden. Over het algemeen naar de jaren ‘60 (retro) en ‘70 (vintage). Het zijn speelse interieurs waarin je net iets meer kunt variëren dan in veel andere woonstijlen.

Wat is een retro of vintage woonstijl?

woensdag, 13 januari 2021
Wat is een retro of vintage woonstijl?

Heb jij een voorliefde voor de stijl uit de jaren ‘50, ‘60 of ‘70? Dan past een retro- of vintage interieur goed bij jou. Het grote voordeel van deze stijl is dat hij in vrijwel elke soort woning goed past. 

Een bijkomend voordeel is dat je op tweedehands koopjesjacht kunt gaan, want die herinnering aan vroeger mag zeer letterlijk genomen worden. Alhoewel vooral kleurgebruik in de nieuwe interpretatie wat veranderd is, bleven de meubels hetzelfde.

Glad afgelakte (design) meubels met de voor die periodes zo herkenbare taps toelopende pootjes en afgeronde hoeken bijvoorbeeld. De kleur van het hout is meestal bruin of roodbruin (leer zie je veel in cognackleur toegepast worden).

Dessins (grafische) en patronen mogen, zelfs gecombineerd met elkaar, van strepen tot cirkels. In de periode waar deze stijl vandaan komt waren de kleuren vrij hard en primair zoals groen, bruin, oranje, geel. In de nieuwe interpretatie zijn die kleuren afgezwakt waarmee ze beter passen in de huidige trends. 

Oranje werd terracotta/cognac en hard geel werd okergeel, aangevuld met een zacht groen zoals zeegroen of mosgroen. Ze worden ook met mate gecombineerd, daar waar je ze vroeger vaak allemaal tegelijk zag. 

Voor accessoires en armaturen zoals lampen is het dankbaar shoppen als je van deze stijl houdt. Glaswerk met kleur, houten lampen, aardewerk potten, riet, je kunt het zo gek niet bedenken, van kunststof stoelen tot lampen, ze passen allemaal in deze woonstijl. 

Aankleden doe je met (veel) tapijten en planten, die maken jouw retro/ vintage stijl echt af. Denk maar aan de vele kamerplanten in de jaren ‘70, van hangplanten tot klimmers langs de muur.  

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Ronde, warme vormen omarmen
  Verleidelijk rond is de trend, en dan bedoelen we natuurlijk de woontrend… Eigenlijk is er vrij weinig onderscheid. Ronde vormen nodigen uit en staan voor warmte, ongedwongenheid en vriendelijkheid.
 • Een hip huis met betonlook!
  Je kunt er niet omheen: de betonlook is een trend al langere tijd en zie je dus terug in veel interieurs. Het leuke is dat betonlook gegarandeerd bij jouw woonstijl past, want het is zo ontzettend gemakkelijk te combineren met wit, zwart, pastel en natuurlijke materialen!
 • Natuurlijke kleuren in je interieur, durf jij het aan?
  Denk je aan aardse, natuurlijke kleuren, dan denk je misschien aan terracotta of okergeel. Durf jij te gaan voor aardse en rustige kleuren? Dan maak je van je huis een thuis. Laat je verrassen door de kleuren uit de natuur.

DECOKAY BLOGS

 • Hard beton match je met zachte materialen
  Beton -  of betonlook - is een bijna onmisbaar element in een trendy interieur. Dit ruwe materiaal is niet-voor-niets een immens populaire toevoeging in huis. Beton ziet er stoer uit, maar oogt tegelijkertijd ook warm door de ruwe textuur. 
 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 
 • Aarden met kleuren uit de natuur
  In deze rare tijden zijn we allemaal op zoek naar balans. Balans tussen buiten en binnen, zowel in je huis als in je hoofd. En laten aardse kleuren daar nu perfect bij helpen. Ontdek hoe je met deze natuurlijke kleuren rust brengt in je hoofd en je leven!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP