HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


De klassieke woonstijl straalt vooral klasse en luxe uit. Dat hoeft niet per se gepaard te gaan met barokke meubels. Vooral de luxueuze stoffen en materialen benadrukken deze stijl.

Wat is een klassieke woonstijl?

woensdag, 13 januari 2021
Wat is een klassieke woonstijl?

De klassieke woonstijl herken je onmiddellijk. Bij veel andere interieurs is het niet altijd meteen duidelijk wat voor woonstijl beoogd wordt. De klassieke woonstijl heeft echter zo’n uitgesproken stijl dat er geen twijfel over kan bestaan. Vorstelijk chique, met goud, messing zilver, en rijke materialen zoals zijde, satijn en velours, komen ruimschoots terug. 

Opvallend is de symmetrie die hoort bij dit interieur. Goud en zilver mag gemixt worden, maar wel alles in ‘paartjes’. Dus twee kandelaars op de (uiteraard klassieke) schouw, en twee dezelfde plantenpotten, liefst symmetrisch aan weerszijden van de kamer. Dit geldt van lampen tot accessoires. 

Een grote sierlijst of spiegel boven de bank of schouw doet het ook goed. Ornamenten (niet te verwarren met tierelantijnen) keren graag terug in een klassiek interieur. Dat betekent niet dat aan elk gordijn een zwierige pluim hangt… Overdaad schaadt in elke woonstijl, maar juist bij deze woonstijl is orde en rust belangrijk.

De kunst bij de klassieke woonstijl is om die specifieke statigheid van vroeger uit te stralen. Heb jij een barokke bank met goudlamé en koningsblauw, dan is dat op zich al een pronkstuk in je kamer. Bijpassende stoelen zijn dan fraai, maar ga niet over de top. Deze stijl laat zich namelijk perfect combineren met hedendaagse materialen. Denk aan kunststof stoelen in organische vormen, of een klassieke visgraat vloer. Met deze stijl kun je dus toch heel modern wonen, mits je de eenheid in stijl weet te bewaren. 

Kleur helpt je daarbij. Diep donkerblauw, aubergine, donkerrood en zeegroen doen het goed. Ook daar geldt; bewaak de eenheid en balans. 

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Ronde, warme vormen omarmen
  Verleidelijk rond is de trend, en dan bedoelen we natuurlijk de woontrend… Eigenlijk is er vrij weinig onderscheid. Ronde vormen nodigen uit en staan voor warmte, ongedwongenheid en vriendelijkheid.
 • Een hip huis met betonlook!
  Je kunt er niet omheen: de betonlook is een trend al langere tijd en zie je dus terug in veel interieurs. Het leuke is dat betonlook gegarandeerd bij jouw woonstijl past, want het is zo ontzettend gemakkelijk te combineren met wit, zwart, pastel en natuurlijke materialen!
 • Natuurlijke kleuren in je interieur, durf jij het aan?
  Denk je aan aardse, natuurlijke kleuren, dan denk je misschien aan terracotta of okergeel. Durf jij te gaan voor aardse en rustige kleuren? Dan maak je van je huis een thuis. Laat je verrassen door de kleuren uit de natuur.

DECOKAY BLOGS

 • Hard beton match je met zachte materialen
  Beton -  of betonlook - is een bijna onmisbaar element in een trendy interieur. Dit ruwe materiaal is niet-voor-niets een immens populaire toevoeging in huis. Beton ziet er stoer uit, maar oogt tegelijkertijd ook warm door de ruwe textuur. 
 • Laat me slapen!
  Heerlijk toch dat geluid van de zomer? Het zoemen van de insecten? Insecten zijn belangrijk voor de natuur, maar een goede nachtrust is belangrijk voor ons. Horren op maat van Decokay houden alle insecten buiten, zodat het enige gezoem in huis straks nog van jouw wekker komt. 
 • Aarden met kleuren uit de natuur
  In deze rare tijden zijn we allemaal op zoek naar balans. Balans tussen buiten en binnen, zowel in je huis als in je hoofd. En laten aardse kleuren daar nu perfect bij helpen. Ontdek hoe je met deze natuurlijke kleuren rust brengt in je hoofd en je leven!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP