HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Als je buiten gaat verven moet je rekening houden met de temperatuur en het jaargetijde om zo het beste schilderresultaat te krijgen.

Ideale temperatuur voor buiten schilderen

Ideale temperatuur voor buiten schilderen

Veel mensen denken dat de buitenboel verven alleen gedaan kan worden als het weer goed is. Dat is maar tot op zekere hoogte waar. Het is qua weersomstandigheden en verven niet alleen belangrijk bij welke temperatuur je schildert. Uiteraard is het belangrijk rekening te houden met niet te hoge en niet te lage temperaturen. Maar belangrijke factoren zijn ook; direct zonlicht en vocht. In Nederland is buiten schilderen een groot deel van het jaar mogelijk.

We zetten de randvoorwaarden voor je op rij:

 • - Bij 20°C droogt de verf het beste. (Bij deze temperatuur kun je de droogtijd op het blik aanhouden.)
 • - Is het kouder dan droogt de verf langzamer (of niet) en kan niet goed meer verwerkt worden. Bovendien is er kans dat de lak niet goed op de ondergrond hecht.
 • - Is het (te) warm, zeg boven de boven de 25°C, dan droogt de verf (te) snel. Daardoor kunnen scheuren en blazen ontstaan. 
 • - Het schilderwerk mag niet nat worden, want vocht slaat op je verse schilderwerk, waarvan de laklaag mat slaat, of kringen gaat vertonen. (Onder vocht verstaan we ook dauw dat zich in de avond of ochtend afzet.) 
De juiste tijd om buiten te schilderen is om precies te zijn tussen tussen mei en september. En in de lente moet je rekening houden met optrekkend vocht in avond en ochtend, dus schilder je het beste alleen tussen 11:00 en 15:00 uur.

Wil je buiten het ideale seizoen schilderen, neem dan deze randvoorwaarden in acht, maar vraag vooral ook om advies in de winkel, want er bestaan speciale producten voor vier seizoenen schilder-onderhoud. Deze zijn bij hogere én lagere temperaturen te gebruiken.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • Zwarte kozijnen, de trend van nu! 
  Chique, elegant en helemaal 2020? Zwarte buitenkozijnen zijn dé eyecatchers voor je huis. Of je nu een rijtjeshuis hebt, een grachtenpand of een monumentale boerderij, met zwarte kozijnen maak je jouw buitenboel helemaal van nu! 
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  
 • Stroop je mouwen op: we gaan buiten schilderen
  Ik verheug mij altijd enorm op de zomer. Heerlijk veel buiten. Maar dan word je toch ook geconfronteerd met hier en daar wat achterstallig schilderwerk. En zie ik daar een kozijn dat begint te bladderen? Ai...hoe kan ik dat nu weer het beste aanpakken. Er zijn zoveel producten, ik heb werkelijk geen idee wat ik moet nemen.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP