STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Tegenwoordig is buitenverf beschikbaar die goed te verwerken is bij lage temperaturen. Dat opent een scala aan nieuwe mogelijkheden voor je schildersklus buitenshuis.

Buiten schilderen in de winter

Buiten schilderen in de winter

Vroeger… was niet alles beter. Verf heeft om te beginnen een enorme kwaliteitsontwikkeling doorgemaakt. Dit stelt oude regels met betrekking tot buiten schilderen op de proef. Natuurlijk geldt nog steeds dat de ideale temperatuur voor schilderen boven de 10ºC ligt. Maar ideaal is niet altijd haalbaar. Maar wat moet je in elk geval niet doen?

Verf nooit bij vorst!
Dat gezegd hebbende, met de juiste nieuwe buitenverf (geschikt voor koude temperaturen) kun je prima vanaf het vriespunt schilderen. (Dus nooit bij vorst, dat blijft overeind staan.) De reden waarom je niet bij vorst moet willen schilderen, is dat de verf niet goed - en daardoor niet mooi - opdroogt (hoogglans wordt mat, je hebt kans op kringen en de verflaag kan niet goed hechten). De exacte droogtijd van verf wordt overigens niet alleen bepaald door temperatuur, maar ook door de luchtvochtigheid, de ondergrond, de laagdikte die je opbrengt en tot slot de wind.
 
Verf nooit bij regen of een hoge luchtvochtigheid
Hoe aanlokkelijk het ook is om te gaan schilderen als het droog is, terwijl er pas later op de dag regen voorspeld is; doe ook dat maar beter niet. In de zomer is dat nog niet zo erg omdat de verf heel snel droogt. Maar in de winter droogt de verf trager, waardoor regen of dauw alsnog je werk kunnen verpesten. Wel zijn de nieuwe kwaliteitsverven ook beter bestand tegen dauw en vocht. 
Het gaat te ver om hier de gehele berekening te plaatsen, maar je kunt het verband tussen het dauwpunt en de luchttemperatuur eenvoudig online opzoeken (dat heet de relatieve luchtvochtigheid; ook wel R.V). 

Niet zelf verdunnen
Het grootste probleem met de buitenverf van vroeger, is dat het slecht te verwerken was bij koude temperaturen. Als je dacht dit probleem op te lossen door de verf eenvoudig wat te verdunnen; niet doen. Verf moet altijd gebruikt worden in de samenstelling zoals die geleverd wordt. Alleen dan kan de dekkracht, glans en duurzaamheid gegarandeerd worden.

Gebruik de juiste verf
Goede buitenverf voor koude is stap één. De nieuwe generatie buitenverf heeft precies de juiste dikte om ook bij kou goed vloeibaar te zijn. Hij strijkt gemakkelijker uit met de kwast, en vloeit mooier op de ondergrond (dat geeft dus een strakke egale laag). 

Tref bij slecht weer alle voorbereidingen
Bij slechtere weersomstandigheden hoef je niet meteen bij de pakken neer te gaan zitten. Wat je namelijk wel alvast kunt doen is gronden of overgronden (gaat het om hoogglans, dan is 1 grondlaag en 2 laklagen nodig). Moet het goed vochtregulerend zijn, bij slecht hout bijvoorbeeld, dan 1 x gronden en 1 x aflakken met een vochtregulerende buitenlak, een verfbeits eigenlijk. Informeer in de speciaalzaak naar de mogelijkheden.
 
Grondverf kan wel even zonder laklaag
Als je een goede grondverf gebruikt, kan dat prima een winter ‘onverstaan’ zoals dat heet. De grondverf is bestand tegen winterse invloeden en als het lekker weer is in het voorjaar ga je pas aflakken. Wil je dat het er toch een beetje knap bij staat in de tussentijd? Bestel dan de grondverf in de kleur van je uiteindelijke laklaag. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • Zwarte kozijnen, de trend van nu! 
  Chique, elegant en helemaal 2020? Zwarte buitenkozijnen zijn dé eyecatchers voor je huis. Of je nu een rijtjeshuis hebt, een grachtenpand of een monumentale boerderij, met zwarte kozijnen maak je jouw buitenboel helemaal van nu! 
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  
 • Stroop je mouwen op: we gaan buiten schilderen
  Ik verheug mij altijd enorm op de zomer. Heerlijk veel buiten. Maar dan word je toch ook geconfronteerd met hier en daar wat achterstallig schilderwerk. En zie ik daar een kozijn dat begint te bladderen? Ai...hoe kan ik dat nu weer het beste aanpakken. Er zijn zoveel producten, ik heb werkelijk geen idee wat ik moet nemen.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP