STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Behangen met een - verspringend - patroon is helemaal niet moeilijk. Waarschijnlijk heb je er nooit eerder op gelet, maar hoeveel een behang met een patroon verspringt, staat gewoon netjes aangegeven op de rol. Zowel de hoogte als de verspringing weet je dus van tevoren. Maar hoe breng je het netjes aan?

Behangen met een patroon, hoe doe je dat?

Behangen met een patroon, hoe doe je dat?

Op de rol staan zowel de hoogte van het patroon vermeld, als hoeveel het patroon verspringt - en dus verschoven moet worden. De hoogte van het patroon wordt aangegeven met het eerste getal en het tweede getal geeft aan hoeveel het behang verschoven moet worden om het patroon goed door te laten lopen.

Leg de rol op de behangtafel. Snijd de lengte af die je nodigt hebt, door het behang dubbel te vouwen en er een scherp mes langs te halen. Houd boven en onder 5cm extra over.

Leg nu opnieuw de rol ernaast in dezelfde richting, en begin met de tweede baan waar het patroon boven aansluit. Als het goed is, is de verschuiving precies gelijk aan het tweede getal op de rol. (Je hebt dus altijd wat verlies van behang met een patroon, gelijk aan het tweede getal op de rol.) 

De derde baan moet precies als de eerste zijn, en de vierde precies als de tweede enz. Oftewel de even banen zijn hetzelfde en de oneven banen zijn hetzelfde. Als je klaar bent nummer je ze voor je gemak aan de bovenste binnenkant oplopend. 

Nummer ook de positie van de banen op de muur. Of je links of rechts wilt beginnen, hangt af van je eigen voorkeur. Maar begin in ieder geval niet in het midden. De eerste baan kan je dan zonder snijden netjes tegen de hoek aan opbrengen. Om te controleren of je eerste baan helemaal recht is, kun je er een waterpas langs leggen.

Let wel op, niet alle muren van oude huizen zijn loodrecht en vooral bij bijvoorbeeld streepjes behang kan het mooier zijn om dan ook niet exact loodrecht te behangen, maar enigszins de schuinte van de bestaande muur te volgen. Dat is een optische kwestie die je op gevoel kunt ‘smokkelen’. 

Pap de muur of het behang in, afhankelijk wat er vermeld staat op de rol. Vanaf nu heb je twee paar handen nodig. De ene persoon klimt op de ladder en brengt het behang boven aan (waarbij je dus 5 cm overhoudt). De ander houdt het behang nog even los van de muur, totdat het behang bovenaan goed zit. Strijk dan bovenaf vanuit het midden naar de zijkanten, en vanuit daar steeds verder naar beneden het behang vast. Doe dit met een droge behangkwast en uitwaaierende bewegingen om eventuele luchtbellen te verwijderen. 

Laat het overtollig behang boven en onder zitten (het is mooier om dat in één keer over de hele breedte af te snijden en bovendien moet je geen nat behang snijden, dat breekt af).

Je bent nu klaar voor de volgende baan. Behang breng je ‘stotend’ aan. Dat wil zeggen dat je het precies tegen de vorige baan aanzet, en niet eroverheen laat vallen. Dit is ook de enige manier om je patroon exact te laten doorlopen. Op het oog sluit je de banen zo aan dat het patroon doorloopt. 

Als je klaar bent en het drogen zet in maar je ziet toch ineens luchtbellen; niet schrikken, deze trekken weg en ontstaan door het drogingsproces zelf.

Wacht tot de volgende dag tot het behang droog is, en snijdt pas dan boven en onder het overtollige behang af. Gebruik daarvoor een scherp (afbreek) mes of stanleymes en een lange dunne lat en snij in een vloeiende beweging door. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Twijfel je over een kek behangetje?

We laten je graag wat voorbeelden zien
MAAK EEN AFSPRAAK

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP