STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Behang in een badkamer. Super leuk natuurlijk. In welke andere ruimte kun je zo uitpakken als daar? In het toilet misschien, want kleine ruimtes lenen zich bij uitstek goed om een statement te maken, omdat je alles goed op elkaar kunt afstemmen.

Kun je behangen in de badkamer?

Kun je behangen in de badkamer?

Maar behangen in een badkamer, daar moet je toch eerst even goed over nadenken en jouw situatie bepalen alvorens je dat leuke behangetje koopt. Een absolute allereerste vereiste, is namelijk dat je badkamer goed geventileerd moet kunnen worden. Geen énkel behang, is namelijk bestand tegen condens die in een ruimte blijft hangen. Het spatwater is namelijk niet het grootste probleem…

Nieuwbouwwoningen zijn over het algemeen goed geventileerd. Heb je een ouder huis, maar zet je áltijd de ramen open na het douchen, ook ‘s winters, dan kun je behang in de badkamer overwegen. 

Omdat behang momenteel helemaal terug van weggeweest is, lees je online her en der over behangsoorten die geschikt zijn voor natte ruimtes. Er wordt dan gesproken over vinyl behang. Vinyl behang heeft echter een onderlaag van papier of textiel, en alle behang wordt opgeplakt met in-water-oplosbaar behangplaksel… Je voelt hem al aankomen; wanneer er condens in de ruimte blijft hangen, kruipt dit ook achter het behang. 

Wanneer websites je dus wijsmaken dat je een vinyl behang kunt aflakken met een transparante laag lak, kom je bedrogen uit. Het zal je alleen flink wat kopzorgen geven op het moment dat het behang deels los van de muur komt, en je de delen af moet stomen die niet loskomen. Dat gaat namelijk zeer slecht met een laklaag erover. Maar ‘afstomen’ en ‘stoom’ van de douche liggen natuurlijk logisch in elkaars verlengde… Met alle onwenselijke gevolgen vandien.

Er bestaat ook schuimvinyl; dat is zeker niet geschikt voor natte ruimtes! Vaak ontstaat hier de verwarring. Vroeger had je namelijk 100% schuimbehang, ook wel foam- of mousse behang. Dit was als enige wél geschikt voor de badkamer, het werd namelijk ook met niet-wateroplosbare lijm geplakt. Dit is echter niet meer verkrijgbaar. Maak dus niet de fout om voor schuimvinyl te gaan.

Het moge duidelijk zijn; bedenk goed of behang in jouw badkamer wel zo praktisch is, en opweegt tegen de risico’s.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Twijfel je over jouw badkamer muren?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP