papierbahang_kinderkamer2018021416292320180713081227.webp

Wat zijn de eigenschappen van papierbehang?

Papierbehang is een relatief goedkope behangsoort, die vrijwel verdwenen is in behangland. Het is moeilijker te verwerken dan vliesbehang en het is onmogelijk naadloos te plakken, hoe goed je ook kunt behangen.

Nieuw behang uitzoeken?

Laat je adviseren in de winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Zoals de naam al zegt, wordt papierbehang gemaakt van papier. Daardoor is het relatief goedkoop. Papierbehang wordt ook wel duplex genoemd, omdat het gemaakt wordt van twee lagen papier die op elkaar worden geperst. In de bovenste laag is dan de coffrage, de structuur, gedrukt. Deze structuur mag niet platgedrukt worden, omdat het materiaal vochtig is door de lijmlaag op de achterzijde. Het is vrijwel onmogelijk om papierbehang naadloos te verwerken, omdat het behang altijd uitzet bij het inlijmen en krimpt bij het drogen op de muur.

Papierbehang is een vrijwel verdwenen behangsoort. (Let op bij online bestellen uit verre landen...) Vroger twijfelden mensen nog tussen papierbehang of vliesbehang. Tegenwoordig is vliesbehang een stuk betaalbaarder geworden en bovendien veel makkelijker te verwerken. Daarom wordt meestal voor vliesbehang gekozen in plaats van papierbehang. Kindercollecties werden vroeger nog wel in papier gemaakt omdat het relatief goedkoper was. Ook het meeste kinderbehang is tegenwoordig echter verkrijgbaar als vliesbehang.

Er is nog wel behang in de handel met een vlakvinyl bovenlaag geperst op een papieren rug. Door de dikke laag vinyl is dit behang veel vormvaster en beter de verwerken als je de instructies goed opvolgt. Vraag daarom altijd naar de behanginstructie voor de behangsoort die je koopt.

Deel dit artikel

Nieuw behang uitzoeken?

Laat je adviseren in de winkel!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay