HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Hoe zorg ik voor een egaal behangresultaat?

vrijdag, 24 maart 2017
Hoe zorg ik voor een egaal behangresultaat?

Het is belangrijk om in de hoek van de kamer waar het licht binnen valt (de raamkant) te beginnen. Begin met de eerste baan, zo'n 50 centimeter uit de hoek. Zet hiervoor eerst een loodlijn. De eerste baan die je plakt moet precies tegen deze loodlijn aanzitten. Herhaal dit bij iedere muur. Je weet nu zeker dat je eerste baan en daardoor ook alle andere banen kaarsrecht op de muur plakt.

Bewaar de muur met ramen en deuropeningen tot het laatst. De restbanen je gebruiken bij het beplakken van de muur onder en boven de ramen. let ook hier op dat je netjes op patroon plakt als het een dessinbehang is. 

Als je het behang op de muur geplakt hebt, kun je eventueel ontstane luchtbellen wegwerken met behulp van een behangspatel. Ook kun je met een behangspatel behang in de hoeken goed aandrukken. Werk altijd van boven naar beneden. Zorg er verder voor dat de banen behang goed op elkaar aansluiten en een eventueel patroon mooi in elkaar overloopt. Haal overtollig behang aan de boven- en onderkant van de muur weg met een stanleymes. 

Zorg altijd voor een emmer schoon lauw water en een spons als je gaat plakken. Verwijder steeds onmiddelijk alle lijmvlekken die ontstaan. Ingedroogde lijmvlekken kun je namelijk niet meer weghalen en blijven altijd zichtbaar. 

BEHANG INFORMATIE, ADVIES & TIPS

BEHANG BLOGS

 • 29 April 2019 door Iris Bouwman, in Product
  Behang om je thuis bij te voelen
  Zoek je kleurrijk fotobehang waarmee je je muren transformeert in ware blikvangers? In de collectie Colorful Floral & Retro van Behangexpresse is elk behang een kunstwerk op zich. Of het nu gaat om een levensgroot schilderij van prachtige bloemen of een eigentijds retro-motief dat ruimtelijkheid biedt in elk interieur. Welk behang kies jij?
  NAAR DE BLOG +
 • 26 April 2019 door Iris Bouwman, in Product
  Behang voor globetrotters
  Een vleugje Parijs in je keuken, de passie van Milaan in je slaapkamer? Of de sfeer van bruisend Berlijn in je woonkamer. Het kan met de behangcollectie Metropolitan Stories by Livingwalls van A.S. Création die je meeneemt langs zes Europese steden en zo de wereld naar je toe brengt.
  NAAR DE BLOG +
 • 2 April 2019 door Ivanka Eggly, in Product
  Op reis met Rivièra Maison
  Geeft reizen jou inspiratie? In de nieuwe behangcollectie van Rivièra Maison voor BN Walls zie je verrassende elementen die voortkomen uit sferen en materialen uit verschillende werelddelen.
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP