Behang: hoe te verwijderen? | Decopedia van Decokay

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Hoe verwijder je behang?

vrijdag, 24 maart 2017

Behang kan op verschillende manieren verwijderd worden. Welke manier het best geschikt is, is uiteraard afhankelijk van het type behang dat verwijderd moet worden. Vliesbehang is relatief makkelijk te verwijderen, terwijl voor papier en vinyl wat intensievere methodes nodig zijn. Zorg dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt en dat vloeren beschermd zijn. Met name op vloerbedekking kan behanglijm vlekken achter laten. Je kunt de vloer snel en gemakkelijk bedekken met afdekzeil. Gebruik je een methode waar water aan te pas komt, zorg dan ook dat stopcontacten en schakelaars worden afgeplakt en schakel de zekeringsgroep van de ruimte waar je het behang weg gaat halen af. Dit doe je om eventuele kortsluiting te voorkomen. Er zijn verschillende methodes om het behang van de muur af te halen. Dit kan door middel van een behangafstomer, afweekmiddel of door middel van splijten of strippen.
 
Behang strippen:
Behang met een papieren rug is stripbaar zijn (zie de verpakking). Je kunt de behanglaag dan in zijn geheel of in stukjes los te trekken. De papieren rug blijft dan achter. Deze kun je met behangafweek of een afstomer verwijderen. Daarbij kan het gebeuren dat de ondergrond beschadigt. Hoe gladder en egaler de ondergrond, hoe mooier het resultaat.

Als behang met een papier rug in de loop der jaren gesausd is, wordt strippen lastiger. Dan moet je proberen met een (plamuur)mes onder de verflaag te komen. 

Tip: Egaliseer oneffenheden vóór je het nieuwe behang plakt.

Behang afweken:
Als het behang niet splijt- of stripbaar is of je hebt de bovenlaag al verwijiderd, kun je de papieren onderlaag verwijderen door het af te weken. Papierbehang kun je afweken nadat je het nat hebt gemaakt met warm water. Lukt dat niet, kun je bij Decokay Behangafweek kopen, dit vergemakkelijkt het proces. Zorg dat de vloer goed afgedekt is om hem te beschermen tegen het water dat van de muur naar beneden druipt. Zodra het behang loslaat, trek je de stroken van de muur. Waar nodig kun je met een plamuurmes de delen die niet makkelijk loskomen, afsteken.

Behang afsteken:
Een goed afweekmiddel biedt meestal wel een uitkomst, als het verwijderen van behang met water niet lukt. Het afweekmiddel smeer je op het behang. Op de verpakking van het middel, lees je hoelang het middel moet inweken. Daarna steek je met het plamuurmes achter het behang, waardoor het loslaat van de muur. Doe voorzichtig om de muur niet te beschadigen. 

Behang afstomen:
Een alternatief om behang te verwijderen is afstomen. Omdat het apparaat warme stoom produceert, week je het behang eenvoudig los. Hou er rekening mee dat de hitte van de stoom ernstige brandwonden kan veroorzaken. Hou kinderen en huisdieren uit de buurt bij het klaren van dit klusje. Ook hiervoor geldt dat de vinyl bovenlaag moet worden verwijderd of poreus gemaakt moet worden. De stoom moet op de ondergrond kunnen inwerken. 
 

ZOEKEN OP DECOPEDIA

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze..

Gratis meetservice

Gaat u over tot de aanschaf van gordijnen of zonwering! Dan komt onze vakkundige meetservice gratis bij u thuis om de juiste maten op te nemen.

Montageservice

Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Decokay in de buurt.

CBW erkening

En dat heeft voor u tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren Algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Vakkundige medewerkers

Wij hechten er waarde aan dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Onze gediplomeerde interieur specialisten zijn daarom altijd vakmensen die precies weten waar ze het over hebben.

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP