HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Hoe verwijder je behang?

vrijdag, 24 maart 2017

Behang kan op verschillende manieren verwijderd worden. Welke manier het best geschikt is, is uiteraard afhankelijk van het type behang dat verwijderd moet worden. Vliesbehang is relatief makkelijk te verwijderen, terwijl voor papier en vinyl wat intensievere methodes nodig zijn. Zorg dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt en dat vloeren beschermd zijn. Met name op vloerbedekking kan behanglijm vlekken achter laten. Je kunt de vloer snel en gemakkelijk bedekken met afdekzeil. Gebruik je een methode waar water aan te pas komt, zorg dan ook dat stopcontacten en schakelaars worden afgeplakt en schakel de zekeringsgroep van de ruimte waar je het behang weg gaat halen af. Dit doe je om eventuele kortsluiting te voorkomen. Er zijn verschillende methodes om het behang van de muur af te halen. Dit kan met behulp van een behangafstomer, afweekmiddel of door middel van splijten of strippen.
 
Behang strippen:
Behang met een papieren rug is stripbaar zijn (zie de verpakking). Je kunt de behanglaag dan in zijn geheel of in stukjes los te trekken. De papieren rug blijft dan achter. Deze kun je met behangafweek of een afstomer verwijderen. Daarbij kan het gebeuren dat de ondergrond beschadigt. Hoe gladder en egaler de ondergrond, hoe mooier het resultaat.

Als behang met een papier rug in de loop der jaren gesausd is, wordt strippen lastiger. Dan moet je proberen met een (plamuur)mes onder de verflaag te komen. 

Tip: Egaliseer oneffenheden vóór je het nieuwe behang plakt.

Behang afweken:
Als het behang niet splijt- of stripbaar is of je hebt de bovenlaag al verwijiderd, kun je de papieren onderlaag verwijderen door het af te weken. Papierbehang kun je afweken nadat je het nat hebt gemaakt met warm water. Lukt dat niet, kun je bij Decokay Behangafweek kopen, dit vergemakkelijkt het proces. Zorg dat de vloer goed afgedekt is om hem te beschermen tegen het water dat van de muur naar beneden druipt. Zodra het behang loslaat, trek je de stroken van de muur. Waar nodig kun je met een plamuurmes de delen die niet makkelijk loskomen, afsteken.

Behang afsteken:
Een goed afweekmiddel biedt meestal wel een uitkomst, als het verwijderen van behang met water niet lukt. Het afweekmiddel smeer je op het behang. Op de verpakking van het middel, lees je hoelang het middel moet inweken. Daarna steek je met het plamuurmes achter het behang, waardoor het loslaat van de muur. Doe voorzichtig om de muur niet te beschadigen. 

Behang afstomen:
Een alternatief om behang te verwijderen is afstomen. Omdat het apparaat warme stoom produceert, week je het behang eenvoudig los. Hou er rekening mee dat de hitte van de stoom ernstige brandwonden kan veroorzaken. Hou kinderen en huisdieren uit de buurt bij het klaren van dit klusje. Ook hiervoor geldt dat de vinyl bovenlaag moet worden verwijderd of poreus gemaakt moet worden. De stoom moet op de ondergrond kunnen inwerken. 
 

BEHANG INFORMATIE, ADVIES & TIPS

BEHANG BLOGS

 • 2 April 2019 door Ivanka Eggly, in Product
  Op reis met Rivièra Maison
  Geeft reizen jou inspiratie? In de nieuwe behangcollectie van Rivièra Maison voor BN Walls zie je verrassende elementen die voortkomen uit sferen en materialen uit verschillende werelddelen.
  NAAR DE BLOG +
 • 19 March 2019 door Ivanka Eggly, in Product
  Van Gogh bij jou op de muur!
  Voorjaarskriebels? Tijd voor een frisse wind in huis! Met het behang van de tweede collectie van Van Gogh haal je de frisheid en vrolijkheid van de lente in huis. Zo’n meesterwerk als de Amandelbloesem op je muur vormt een mooie blikvanger om eindeloos bij weg te dromen.
  NAAR DE BLOG +
 • 12 February 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Beautiful behang
  Met een nieuw behang op de muur creëer je in een handomdraai (nou ja, behangen is best een secuur klusje) een andere uitstraling in huis. Welk behang is persoonlijk. Maar onthoud dat een warme tint, natuurlijk patroon en luxe afwerking nooit gaan vervelen.
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP