HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Hoe werk je naden weg in behang?

vrijdag, 24 maart 2017
Hoe werk je naden weg in behang?

Om de banen zo mooi mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, kun je het beste voor vliesbehang kiezen. Met een beetje geduld is dit vrijwel naadloos te plakken.

Papierbehang is niet naadloos te plakken, door de krimp bij de droging zullen altijd naden ontstaan.

Zwaar vlakvinyl kan wel vrwijel naadloos geplakt worden, maar is een precisiewerkje waarbij je je goed aan een aantal regels moet houden. Om te beginnen maak je de papieren rug vochtig met schoon water, vervolgens lijm je het behang in en laat het inwerken volgens de inwerktijd van het etiket. Na het inlijmen en dichtvouwen, rol je het behang op om te voorkomen dat de randen aan de zijkant eerder drogen dan de rest van de lijm.

Donker behang zal altijd wat naden vertonen omdat enige krimp nauwelijks te voorkomen is. Om ervoor te zorgen dat er geen witten strepen van de muur van de ondergrond zichtbaar zijn, is het handig om op baanbreedte steeds de muur wat aan te kleuren. Laat muurverf maken in de kleur van het behang.

Er is ook veel (meestal uni) behang dat niet naast elkaar, maar stortend geplakt moet worden. Dat betekent dat je elke 2 baan moet omdraaien om een naadloos resultaat te krijgen. Op het etiket wordt dit aangegeven door 2 vertikale pijtjes in tegengestelde richting. Om het goed te verwerkern, is het handig om de bovenkant van de baan aan te duiden met een sterretje op de achterkant. Bij de ene baan zit het sterretje dan aan de bovenkant bij de volgende aan de onderkant.

Ten slotte is er nog het zogeheten natuurbehang. Dit zijn natuurlijke materialen als gras, jute of kokos geplakt op papier. Dit behang is niet naadloos te verwerken, maar dat is ook juist de charme. Het materiaal werkt, dus zet uit en krimpt naar gelang de luchtvochtigheid verandert. Dus probeer het ook niet te laten aansluiten. Het is een kenmerk van dit behang.
 
 

BEHANG INFORMATIE, ADVIES & TIPS

BEHANG BLOGS

 • 29 April 2019 door Iris Bouwman, in Product
  Behang om je thuis bij te voelen
  Zoek je kleurrijk fotobehang waarmee je je muren transformeert in ware blikvangers? In de collectie Colorful Floral & Retro van Behangexpresse is elk behang een kunstwerk op zich. Of het nu gaat om een levensgroot schilderij van prachtige bloemen of een eigentijds retro-motief dat ruimtelijkheid biedt in elk interieur. Welk behang kies jij?
  NAAR DE BLOG +
 • 26 April 2019 door Iris Bouwman, in Product
  Behang voor globetrotters
  Een vleugje Parijs in je keuken, de passie van Milaan in je slaapkamer? Of de sfeer van bruisend Berlijn in je woonkamer. Het kan met de behangcollectie Metropolitan Stories by Livingwalls van A.S. Création die je meeneemt langs zes Europese steden en zo de wereld naar je toe brengt.
  NAAR DE BLOG +
 • 2 April 2019 door Ivanka Eggly, in Product
  Op reis met Rivièra Maison
  Geeft reizen jou inspiratie? In de nieuwe behangcollectie van Rivièra Maison voor BN Walls zie je verrassende elementen die voortkomen uit sferen en materialen uit verschillende werelddelen.
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP