HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Hoe werk je naden weg in behang?

vrijdag, 24 maart 2017
Hoe werk je naden weg in behang?

Om de banen zo mooi mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, kun je het beste voor vliesbehang kiezen. Met een beetje geduld is dit vrijwel naadloos te plakken.

Papierbehang is niet naadloos te plakken, door de krimp bij de droging zullen altijd naden ontstaan.

Zwaar vlakvinyl kan wel vrwijel naadloos geplakt worden, maar is een precisiewerkje waarbij je je goed aan een aantal regels moet houden. Om te beginnen maak je de papieren rug vochtig met schoon water, vervolgens lijm je het behang in en laat het inwerken volgens de inwerktijd van het etiket. Na het inlijmen en dichtvouwen, rol je het behang op om te voorkomen dat de randen aan de zijkant eerder drogen dan de rest van de lijm.

Donker behang zal altijd wat naden vertonen omdat enige krimp nauwelijks te voorkomen is. Om ervoor te zorgen dat er geen witten strepen van de muur van de ondergrond zichtbaar zijn, is het handig om op baanbreedte steeds de muur wat aan te kleuren. Laat muurverf maken in de kleur van het behang.

Er is ook veel (meestal uni) behang dat niet naast elkaar, maar stortend geplakt moet worden. Dat betekent dat je elke 2 baan moet omdraaien om een naadloos resultaat te krijgen. Op het etiket wordt dit aangegeven door 2 vertikale pijtjes in tegengestelde richting. Om het goed te verwerkern, is het handig om de bovenkant van de baan aan te duiden met een sterretje op de achterkant. Bij de ene baan zit het sterretje dan aan de bovenkant bij de volgende aan de onderkant.

Ten slotte is er nog het zogeheten natuurbehang. Dit zijn natuurlijke materialen als gras, jute of kokos geplakt op papier. Dit behang is niet naadloos te verwerken, maar dat is ook juist de charme. Het materiaal werkt, dus zet uit en krimpt naar gelang de luchtvochtigheid verandert. Dus probeer het ook niet te laten aansluiten. Het is een kenmerk van dit behang.
 
 

BEHANG INFORMATIE, ADVIES & TIPS

BEHANG BLOGS

 • 12 February 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Beautiful behang
  Met een nieuw behang op de muur creëer je in een handomdraai (nou ja, behangen is best een secuur klusje) een andere uitstraling in huis. Welk behang is persoonlijk. Maar onthoud dat een warme tint, natuurlijk patroon en luxe afwerking nooit gaan vervelen.
  NAAR DE BLOG +
 • 30 November 2018 door Heleen van der Willigen, in Trends
  Robuust materiaal op de muur
  Soms moet je een beetje ‘out of the box’ denken om je creativiteit de vrije loop te laten. En dat kan met deze geweldige nieuwe behanglijn ‘Industrial Style’. Kies je voor chique marmer, robuust koper of verfijnd leer? Die keuze is natuurlijk aan jou, maar laat je hier gerust inspireren!
  NAAR DE BLOG +
 • 8 November 2018 door Heleen van der Willigen, in Product
  Behang als bijzonder meubelstuk
  Behang kun je eigenlijk zien als een onmisbaar meubelstuk in je huis. En de keuze is enorm en daarom wil ik je graag vertellen over de collectie Metropolis van A.S. Création: gedurfd en spannend, en brengt jouw ruimte tot leven…
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP