Behang: hoe werk ik naden weg? | Decopedia van Decokay

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Hoe werk je naden weg in behang?

vrijdag, 24 maart 2017
Hoe werk je naden weg in behang?

Om de banen zo mooi mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, kun je het beste voor vliesbehang kiezen. Met een beetje geduld is dit vrijwel naadloos te plakken.

Papierbehang is niet naadloos te plakken, door de krimp bij de droging zullen altijd naden ontstaan.

Zwaar vlakvinyl kan wel vrwijel naadloos geplakt worden, maar is een precisiewerkje waarbij je je goed aan een aantal regels moet houden. Om te beginnen maak je de papieren rug vochtig met schoon water, vervolgens lijm je het behang in en laat het inwerken volgens de inwerktijd van het etiket. Na het inlijmen en dichtvouwen, rol je het behang op om te voorkomen dat de randen aan de zijkant eerder drogen dan de rest van de lijm.

Donker behang zal altijd wat naden vertonen omdat enige krimp nauwelijks te voorkomen is. Om ervoor te zorgen dat er geen witten strepen van de muur van de ondergronjd zichtbaar zijn, is het handig om op baanbreedte steeds de muur wat aan te kleuren. Laat muurverf maken in de kleur van het behang.

Er is ook veel (meestal uni) behang dat niet naast elkaar, maar stortend geplakt moet worden. Dat betekent dat je elke 2 baan moet omdraaien om een naadloos resultaat te krijgen. Op het etiket wordt dit aangegeven door 2 vertikale pijtjes in tegengestelde richting. Om het goed te verwerkern, is het handig om de bovenkant van de baan aan te duiden met een sterretje op de achterkant. Bij de ene baan zit het sterretje dan aan de bovenkant bij de volgende aan de onderkant.

Ten slotte is er nog het zogeheten natuurbehang. Dit zijn natuurlijke materialen als gras, jute of kokos geplakt op papier. Dit behang is niet naadloos te verwerken, maar dat is ook juist de charme. Het materiaal werkt, dus zet uit en krimpt naar gelang de luchtvochtigheid verandert. Dus probeer het ook niet te laten aansluiten. Het is een kenmerk van dit behang.
 
 

ZOEKEN OP DECOPEDIA

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze..

Gratis meetservice

Gaat u over tot de aanschaf van gordijnen of zonwering! Dan komt onze vakkundige meetservice gratis bij u thuis om de juiste maten op te nemen.

Montageservice

Tegen een geringe vergoeding kunt u gebruikmaken van onze montageservice. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Decokay in de buurt.

CBW erkening

En dat heeft voor u tal van voordelen en, niet minder belangrijk, het biedt u meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren Algemene voorwaarden die de consument extra goed beschermen.

Vakkundige medewerkers

Wij hechten er waarde aan dat u zo goed mogelijk wordt geholpen. Onze gediplomeerde interieur specialisten zijn daarom altijd vakmensen die precies weten waar ze het over hebben.

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP