HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Ben je op zoek naar een sterke soort behang en wil je deze ook nog een passend kleurtje geven? Dan is glasvezelbehang waarschijnlijk perfect.

Wat is glasvezelbehang?

Wat is glasvezelbehang?

Zoals de naam zegt is deze behangsoort gemaakt van glasvezel, waaruit een soort gaas geweven wordt. Door op verschillende plekken het gaas te verdikken kan er een mooi patroon met reliëf ontstaan. Glasvezelbehang, ook glasweefsel genoemd, is alleen verkrijgbaar in wit. Het wordt gebed in voldoende lijm, waardoor het behang zo stevig wordt.

Het is gebruikelijk om het behang na het lijmen te verven met muurverf, om de muur de tint te geven die past bij jouw wensen. Omdat deze behangsoort erg sterk is, wordt het vaak gebruikt om muren die beschadigd zijn te verstevigen. Dit behang is ook uitermate geschikt voor projecten als ziekenhuizen en openbare instellingen. Een nadeel van glasweefsel is dat het niet meer te verwijderen is en het niet mogelijk is er overheen te behangen.

Glasweefsel wordt regelmatig verward met vliesbehang. Er is veel verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang. Zo bestaat vliesbehang uit een onderlaag van papier of vinyl en een rug van vlies. Vliesbehang is veel makkelijker aan te brengen en ook erg makkelijk te verwijderen. Vliesbehang wordt niet gebruikt om beschadigde muren te verstevigen.

Door particulieren wordt de laatste jaren vaker gekozen voor renovlies. Dit behang heeft dezelfde eigenschappen, maar een meer eigentijdse uitstraling. Het grote voordeel van renovlies is dat je het kunt verwijderen en dat er overheen behangen kan worden, mits het goed en stevig verlijmd is.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 
 • Werelds behang voor nóg meer sfeer in huis
  Behang waarbij je je ver van huis, en tegelijkertijd thuis voelt. Kan dat? Jazeker. De behangcollectie Ethnic Origin van A.S. Création biedt een bijzondere combinatie van oriëntaalse prints en motieven, en kleuren die warmte brengen in huis. Je kunt ernaar blijven kijken!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP