wat_is_krijtverf20181004161650.webp

Wat is krijtverf?

Krijtverf is een verf op waterbasis, waaraan natuurlijke pigmenten en krijt zijn toegevoegd. Door deze toevoegingen krijgt de verf een matte en poederige uitstraling.

Originele krijtverf is een extra matte, poederachtige muurverf, gemaakt op vrijwel natuurlijke basis met natuurlijke pigmenten. Het geeft je muren of meubels een fluwelen en matte uitstraling, die bijvoorbeeld goed past in een industriële woonstijl. Extra mooi is deze verf als je een vergrijsde kleur uitzoekt. Daarmee creëer je een soort 'betonlook'. Ga je voor krijtverf op de muur, kies dan een gladde muur want krijtverf komt minder tot zijn recht op structuur muren.

Tegenwoordig worden ook veel meubels en accessoires gepimpt met krijtverf, om een white wash- of verouderd uiterlijk te geven. Krijtverf hecht op vrijwel alle materialen door zijn samenstelling. Van steen tot karton, metaal of MDF. 

Krijtverf droogt snel, en dekkend opgebracht, kun je er een egaal effect mee bereiken. Het is echter ook goed mogelijk om de banen zichtbaar te laten door een eerste laag lichtjes op te strijken.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay