wat_is_kalkverf2018100416162820190701110146.webp

Wat is kalkverf?

Kalkverf bestaat uit een samenstelling van kalk en water, waarin kalk het bindmiddel is. Kalkverf is 100% natuurlijk en geeft een poederachtig effect; na droging lijkt het op een grove betonnen muur.

Kalkverf is een verf die gebruikt kan worden op de muur omdat het een ademende verf is. Het is een muurverf op waterbasis met minerale pigmenten. Kalkverf is van nature dan ook een milieuvriendelijke verfsoort.

Een muur die geverfd wordt met kalkverf, krijgt de uitstraling van een grove betonnen muur. Hoe sprekender de kleur, hoe groter het effect. Ook worden tijdens het aanbrengen van kalkverf kleurnuances zichtbaar.  Dit zorgt voor een speelse, maar ook stijlvolle uitstraling, waardoor de muur een echte blikvanger wordt.

Bij een echte kalkverf breng je eerst een grondlaag aan en daaroverheen de kalkverf. Zo krijg je het mooiste effect. Het is belangrijk om niet te netjes te werken. Grove slagen en een nonchalante beweging geven het beste resultaat. 

Krijtverf wordt veel verward met kalkverf. Dit zijn echter twee verschillende verfsoorten! Kalkverf is ruwer en daarmee niet egaal qua uitstraling. Krijtverf daarentegen is egaal van kleur en 'fluwelig' qua uitstraling. Beideverfsoorten kenmerken zich door de unieke intense kleuren, wat komt door de natuurlijke pigmenten.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay