STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Beits is een transparante of dekkende lak om vezels van hout te beschermen tegen weersinvloeden. Er zijn beitsen voor verwerking binnen én voor verwerking buiten.

Wat is beits?

Wat is beits?

Beits is een transparante lak met impregnerende eigenschappen. Het is vochtregulerend; het vocht in het hout kan goed naar buiten. Voordeel van beits is dat je geen grondverf hoeft te gebruiken. 

Er is buitenbeits en binnenbeits. Beide soorten zijn voor verschillende toepassingen. Belangrijk kenmerk van beits is dat de houtnerf zichtbaar blijft. Van oudsher was beits een volledig transparant product, maar dat is al enige tijd niet meer de enige beschikbare beits. Je hebt tegenwoordig zowel (semi) transparante beitsen op kleur waarbij je de houtnerf blijft zien, en versterkt met de kleur. Denk aan grey-wash of white wash. Maar je hebt ook prachtige, volledig dekkende beitsen. Handig voor de schutting of tuinmeubels bijvoorbeeld, als je wilt dat het hout zijn vocht kwijt kan.

Buitenbeits wordt dan ook meestal gebruikt voor houtwerk rondom het huis zoals voor schuttingen, tuinhuisjes, houten beschotting etc. Belangrijk is dat het hout dat je gaat behandelen helemaal rondom geschilderd wordt. Anders gaat de beitslaag die alleen aan de buitenkant gebruikt wordt bladderen, door vocht dat van binnen naar buiten gaat. 

Binnenbeits wordt gebruikt voor tafels, meubels en drempels. Het is verkrijgbaar in allerlei houttinten, maar ook in kleuren of vergrijsde tinten. Om meubels binnen te verven kun je ook waterbeits gebruiken. Dat is water met een kleurtje. Hiermee breng je het object op kleur door één of meerdere lagen beits aan te brengen. Daarna kun je het meubel afwerken met een bijpassende was of blanke lak.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!
  We hebben nogal wat meegemaakt de afgelopen periode… We keerden gedwongen naar binnen voor reflectie - en niet in de laatste plaats - voor klussen! Nieuwe werk- en relaxruimtes vragen om aankleding, en Sigma doet dit met de kleur van het jaar 2022 op rake wijze.
 • De veelzijdige kleur van het jaar ‘22
  Ben jij iemand die elk jaar in spanning afwacht wat de kleur van het jaar wordt? Mooi, dan is er nu eentje bijgekomen: de woonkleur van het jaar van de interieurstylisten van Decokay. Wie durft, met een ‘touch of pink’...?
 • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
  Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 

DECOKAY BLOGS

 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…
 • Verven of schilderen… Wat is wat…?
  Ik schilder (en verf) al jaren. En ik schrijf er ook nog over… Maar toen een kennis me terloops vroeg wat het verschil nou precies was, moest ik het antwoord schuldig blijven. Dat kon natuurlijk niet.
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis. Deze producten staan meestal naast elkaar in het schap. Maar wanneer gebruik je wat? Met die vraag ging ik naar Decokay.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP