HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Wat is beits?

dinsdag, 28 maart 2017
Wat is beits?

Beits is een transparante lak met impregnerende eigenschappen. Beits is vochtregulerend dat betekent dat het vocht in het hout goed naar buiten kan.
Er is buitenbeits en beits voor binnen. Beide soorten zijn voor verschillende toepassingen. Belangrijk kenmerk van beits is dat de houtnerf zichtbaar blijft. Omdat beits een transparant product is, bepaalt de kleur van de ondergrond mede het resultaat. dit is een groot verschil met dekkende lak. Daar kun je het resultaat vooraf bepalen. 
Buitenbeits wordt veel gebruikt voor houtwerk rondom het huis dus voor schuttingen, tuinhuisjes, houten beschotting etc. Belangrijk is dat het hout dat je gaat behandelen helemaal rondom geschilderd wordt.  Zou je dat niet doen dan gaat de beitslaag die alleen aan de butienkant gebruikt is bladderen door vocht dat van binnen naar buiten gaat. 
Binnenbeits wordt veel gebruikt voor tafels, meubels en drempels. Het is verkrijgbaar in allerlei houttinten, maar ook in vergrijsde kleuren en te mengen in allerlei kleuren.
Wat voor binnen ook veel gebruikt wordt om meubels aan te kleuren, is waterbeits. Dat is zoals de naam zegt water met een kleurtje. Hiermee breng je het object op kleur door één of meerder lagen beits aan te brengen. Daarna kun je het meubel afwerken met een bijpassende was of blanke lak. Ga naar een Decokay vestiging om je te laten voorlichten over de mogelijkheden. 

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 7 February 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Mat en strak, voor minder doe ik het niet!
  Door een muur te verven kun je al heel snel een ruimte een andere look geven. Dat is leuk! Minder leuk is slechte muurverf die je wel drie of vier keer op de muur moet smeren om een egaal en dekkend resultaat te krijgen. Daarom verf ik nu met Sigma Perfect Matt, lees hier waarom.
  NAAR DE BLOG +
 • 17 January 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Ga nicotinevlekken écht te lijf!
  Als je gaat klussen heb je vaak met een budget te maken. Soms willen we nog wel eens voor goedkopere varianten kiezen als het gaat om muur of plafondverf… maar in dit geval bleek goedkoop letterlijk duurkoop. Lees hier waarom!
  NAAR DE BLOG +
 • 6 December 2018 door Heleen van der Willigen, in Product
  Reken af met water-, roet- en nicotinevlekken!
  Lekkage, daar word je toch chagrijnig van! Maar er is gelukkig een lichtpuntje: Sigma Stainaway. Een isolerende muur- en plafondverf waarmee je vlekken op je muur of plafond te lijf kunt gaan. Water-, nicotine- en roetvlekken verdwijnen als sneeuw voor zon…
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP