HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Wat is beits?

dinsdag, 28 maart 2017
Wat is beits?

Beits is een transparante lak met impregnerende eigenschappen. Beits is vochtregulerend dat betekent dat het vocht in het hout goed naar buiten kan.
Er is buitenbeits en beits voor binnen. Beide soorten zijn voor verschillende toepassingen. Belangrijk kenmerk van beits is dat de houtnerf zichtbaar blijft. Omdat beits een transparant product is, bepaalt de kleur van de ondergrond mede het resultaat. dit is een groot verschil met dekkende lak. Daar kun je het resultaat vooraf bepalen. 
Buitenbeits wordt veel gebruikt voor houtwerk rondom het huis dus voor schuttingen, tuinhuisjes, houten beschotting etc. Belangrijk is dat het hout dat je gaat behandelen helemaal rondom geschilderd wordt.  Zou je dat niet doen dan gaat de beitslaag die alleen aan de butienkant gebruikt is bladderen door vocht dat van binnen naar buiten gaat. 
Binnenbeits wordt veel gebruikt voor tafels, meubels en drempels. Het is verkrijgbaar in allerlei houttinten, maar ook in vergrijsde kleuren en te mengen in allerlei kleuren.
Wat voor binnen ook veel gebruikt wordt om meubels aan te kleuren, is waterbeits. Dat is zoals de naam zegt water met een kleurtje. Hiermee breng je het object op kleur door één of meerder lagen beits aan te brengen. Daarna kun je het meubel afwerken met een bijpassende was of blanke lak. Ga naar een Decokay vestiging om je te laten voorlichten over de mogelijkheden. 

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 17 April 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Buiten schilderen? Gebruik het juiste product!
  Was ik vier jaar geleden maar niet zo eigenwijs… dan hoefde ik nu niet wéér de kozijnen en deuren buiten te schilderen. Dat gaat me niet nog een keer gebeuren. Ik gebruik nu de allerbeste verf voor deze klus!
  NAAR DE BLOG +
 • 25 March 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Buitenschilderwerk: vergeet de dakkapel niet!
  Een dakkapel heeft veel te verduren met de Hollandse weersinvloeden. Het kan zo dertig graden zijn, maar het kan ook zo weer een week regenen. Juist die wisselvalligheid maakt dat je dakkapel goed onderhouden moet zijn en beschermd is tegen dit weer. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je aan de slag gaat?
  NAAR DE BLOG +
 • 15 March 2019 door Willeke van Uden, in Product
  Hoe matter, hoe intiemer
  Herken je dat ook? Zodra de dagen lengen, en we uit ons winterse cocon met dichte gordijnen en brandende kaarsjes komen, begint het bij mij te kriebelen. Tijd voor de jaarlijkse ‘klusinspectie’. Welke klus pak ik deze lente als eerste aan?
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP