STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Er is zoveel keuze in behang, dat je voor iedere kamer een unieke sfeer kunt creëren. Die sfeer kun je versterken door bepaalde accenten in de kamer te leggen. Met een aantal slimme trucs bereik je zo een metamorfose met behang.

Hoe breng ik met behang accenten aan?

Hoe breng ik met behang accenten aan?

Door bijvoorbeeld op één muur behang aan te brengen en de rest neutraal te houden, kun je een mooi accent in de kamer leggen. Als je dit doet, lijkt een kamer vaak optisch groter. Dit is zeker het geval wanneer je bijvoorbeeld een behang kiest met lijnen erin. Wanneer je gestreept behang horizontaal in plaats van verticaal plakt, geeft het een heel ruimtelijk effect.

Het tegenovergestelde gebeurt wanneer je twee muren die tegenover elkaar staan beide behangt met een patroon. Dat zorgt ervoor dat de muren meer op je af lijken te komen. Dit wordt dan ook afgeraden omdat het meestal te druk wordt. Wél kun je tegenwoordig kiezen voor wandvullende afbeeldingen die doorlopen over de breedte van meerdere muren. Dit geeft meer eenheid, maar het optisch verkleinende effect van de ruimte blijft. 

Ga je 'all in' dan kan je kiezen voor fotobehang of een zogenaamde mural. Dit zijn wandvullende afbeeldingen van bijvoorbeeld een schilderij of landschap. Door een enkele afbeelding in plaats van een patroon te gebruiken, tover je de hele ruimte om en creeër je echt een hoekje. Dit doe je het beste op één enkele wand, anders krijg je overkill. Een mural combineren met effen behang is daarentegen een goed idee, ter vertserking van het kleureffect. 

*Doe eens gek: wist je dat steeds meer mensen ook hun plafond behangen? Dit geeft een gelikt effect voor de stijl van je interieur, maar pas op, het maakt je huis ook al snel kleiner (tenzij je voor een super lichte kleur behang kiest uiteraard.) Het wordt daarom vaker gedaan bij hoge plafonds. Maar een 'plafond vullend' fotobehang in de slaapkamer of studeerkamer kan de ruimte omtoveren tot een droomplek. wat dacht je van een behang met vissen, of de cosmos op het plafond om bij weg te dromen? 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Welke statement maak jij met behang in je interieur?

Kom naar de winkel voor de vele mogelijkheden
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Een levensgroot kunstwerk
  Voorzichtig zijn heeft nog nooit geleid tot de beste, vernieuwende ideeën… Dat geldt zeker ook als het gaat om interieur styling. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en knallen.
 • Subtiele of grootse muren: laat patronen voor je werken!
  Een nieuwe kleur op de muur? Of ga je voor een fris behang? Waarom niet gewoon een leuk patroon? Met een hip dessin op je muur kun je uitpakken en je interieur wat extra uitstraling geven. Of je nu gaat voor groots of subtiel, er is genoeg te kiezen!
 • Aaibare muren met stof
  Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

DECOKAY BLOGS

 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Mooi marmer op je muur, vloer en voor het raam
  Toe aan een nieuw interieur? Heb je wel eens aan marmer gedacht? Nee? Ontdek dan wat je er allemaal mee kunt doen. Want dat marmer je huis net dat beetje extra geeft, is zeker!
 • Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!
  Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP