STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Muurplinten kun je op een aantal manieren bevestigen. Dit is mede afhankelijk van de gekozen plint en de opties die deze biedt.

Welke bevestigingssystemen zijn er voor muurplinten?

Welke bevestigingssystemen zijn er voor muurplinten?

Muurplinten zijn er in veel uitvoeringen. Maar daarnaast zijn er ook veel uiteenlopende bevestigingsmethoden. (Meestal bepaalt de gekozen plint de mogelijkheden, maar je kunt hier natuurlijk wel vooraf op selecteren als je wil kiezen voor een bepaald systeem.)  

Grofweg kun je de beschikbare systemen indelen in muurplinten met kant-en-klare bevestigingsclips of plakstrips, en deze zonder. Die laatste moeten dan worden vastgemaakt met montagelijm of met schroeven. 

Van alle manieren om plinten op de muur te plaatsen, heb je twee duurzame manieren, en twee manieren die iets minder duurzaam zijn, en waarbij je na een aantal jaren waarschijnlijk opnieuw aan de slag moet. Die minder duurzame manier kan echter vaak jaren goed blijven zitten, dus als je eenvoudigweg snel of makkelijk klaar wil zijn, is dat een valide afweging. 

We sommen onderstaand de mogelijkheden op in volgorde van gemak. 

Plakstrip
We beginnen met de muurplint met plakstrip. Hoe handig is dat; je trekt de beschermlaag van de (op maat gezaagde) plint af, en plakt deze tegen een stof- en vetvrije muur en klaar. Deze methode is waarschijnlijk de minst duurzame, maar verreweg de gemakkelijkste. Ongeacht de krachtige lijmstrip, is de dunne laag lijm net als alle lijmsoorten, onderhevig aan de tand des tijds, en zal na verloop van tijd zijn kleefkracht verliezen. (Maar dan plak je ze desnoods waar nodig toch gewoon weer vast met nieuwe strip…)

Montagelijm
Daarna volgt de methode van montagelijm. Dit geeft iets meer rommel in verband met lijm aan de vingers en je moet tevens goed uitkijken voor overtollige lijmresten welke boven, onder of tussen de plinten uitkomen. Het is evengoed wel een heel gemakkelijke manier. Montagelijm blijft ook behoorlijk lang zitten. Maar ook montagelijm droogt na verloop van tijd uit en laat mogelijk los. 

Schroeven
De beste manier om muurplinten te bevestigen, is nog altijd met schroeven en pluggen in de muur. Het is wel even boren en passen en meten, maar de plinten zitten voor altijd vast. Het enige nadeel hiervan, is dat je ze los moet schroeven op het moment dat je er nieuwe snoeren doorheen wil leiden. Soms lukt dat met wat duw en trekwerk… maar vaak niet.

Schroeven en vastklikken
Tot slot zijn er plinten met een kliksysteem. Deze hebben een speciale groef aan de achterzijde, waarin een clip valt. Deze clip bevestig je vooraf aan de muur (met schroeven) waarna je de muurplint er later eenvoudig op klikt. Dit is de meest robuuste manier om je plinten aan de muur vast te zetten en het kost je net zoveel moeite als de plinten direct in de muur schroeven. Het grote voordeel van dit systeem is echter dat je de plinten altijd weer gemakkelijk los kunt klikken als je er nieuwe draden door wil leiden. Dit is dus de meest duurzame oplossing met tevens het meeste gebruiksgemak.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Advies over nawerk na een schildersklus?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloeren om verliefd op te worden
  Vloeren hebben het zwaar te verduren. We leggen er een kleed op, zetten er een tafel op, maken er met onze stoelen heel wat deukjes in. Die o zo belangrijke vloer vraagt als het goed is weinig aandacht en gaat jaren mee. Mee in jouw leven en alles wat daarbij hoort. Voor welke vloer ga jij?
 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.

DECOKAY BLOGS

 • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
  De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP