HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Schoolbordverf is gewoon leuk, maar ook heel makkelijk om aan te brengen. Schoolbordverf is geen krijtverf!

Wat is schoolbordverf?

donderdag, 9 april 2020
Wat is schoolbordverf?

Schoolbordverf, de naam zegt het al, is verf die je aanbrengt om met krijt op te kunnen schilderen. Hoe komt het, dat je op die verf wel kunt krijten - en op andere verfsoorten niet? En om verwarring te voorkomen: schoolbordverf is géén krijtverf!

Dat komt doordat schoolbordverf super matte verf is, met daarnaast een harde toplaag. Je brengt hem in ongeveer drie lagen aan voor een mooie opbouw. Die combinatie van poreus en hard maakt dat je erop kunt krijten, en het daarna weer weg kunt vegen. 

Je kunt dan ook niet zomaar een andere matte verf (zoals latex of krijtverf) gebruiken en hopen dat het goed gaat. Het krijt zal niet hechten, en wat er op de muur blijft zitten, krijg je er niet meer af…

Je kunt met goed aangebrachte - en goede kwaliteit - schoolbordverf in principe zo vaak schrijven en wegvegen als je wil, zowel met nat als droog. Maar soms is het gewoon mooi om weer een hele nieuwe toplaag aan te brengen, waarmee de kleur weer even helemaal tot leven komt. Het schoolbord neemt na verloop van tijd namelijk meestal wel wat krijt op, waardoor het een wat witte zweem krijgt. Dat is overigens tevens de charme van het product.

Als je wat anders dan het standaard zwart wil, kun je tegenwoordig trouwens ook heel veel andere kleuren uitkiezen dan zwart. Leuk knallend roze of blauw voor de kinderkamer bijvoorbeeld. 

Wat ook veel gedaan wordt, is om de schoolbordverf aan te brengen óver magneetverf heen. De magneetverf blijft gewoon zijn magnetische ‘kleefkracht’ behouden, en je kunt er daarna dus ook op schrijven en tekenen met krijt. 

En niet alleen leuk voor de kids....! Een leuke wand in de keuken waarop je elkaar lieve berichtjes achterlaat, of gewoon de boodschappen die nog gehaald moeten worden, en waarop je die uitnodiging of dat recept even snel vastklikt. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
  Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 
 • De keukenwand is een alleskunner
  Uitgekeken op je keuken maar zit een nieuwe er niet in? Verander de (achter)wand! Je geeft je keuken er een fikse opfrisser mee. Bovendien lijkt het alsof je een compleet andere keuken hebt.
 • Juiste kerstkleuren matchen met de muur
  Kerst in huis hoeft geen bonte kermis te zijn. Heb je net de wanden in een prachtige kleur geverfd? Pas daar dan de kerstdecoraties slim op aan! Zo komen zowel kerstboom als muur nog beter tot hun recht. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP