HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Hoe behandel ik vlekken door doorgeslagen verf?

zondag, 9 december 2018
Hoe behandel ik vlekken door doorgeslagen verf?

Behandelplan voor het behandelen van doorgeslagen verf:

Schoonmaken en ontvetten

Maak het oppervlak dat je gaat behandelen goed schoon. Stof de oppervlakte waarop roet zit, goed af en maak deze zodanig schoon dat het roet niet meer afgeeft. Nicotine geeft vettige vlekken, een ontvetter (bijvoorbeeld St. Marc) is nodig om goed te ontvetten. Laat de ondergrond goed drogen. Haal loszittende stukken weg met een plamuurmes en maak het oppervlakte egaal. Vul gaten, scheuren en kieren met een vulmiddel, kit of plamuurmiddel. 
 
Voorstrijken 

Een ernstig vervuilde muur heeft meer dan alleen een isolerende laag nodig, terwijl voor lichte vlekken direct een isolerende laag genoeg is. Ook wanneer de vervuiling zich op de bestaande laag bevindt, raden we je aan om een grondigere behandeling uit te voeren. Je werkt dan voor met een isoleergrond, primer of een voorstrijk. Wanneer je de hele muur behandelt, zit je later niet met kleurverschil. Gebruik een roller voor de muur, de vlekken zelf kun je het beste overschilderen met een kwast. Na het aanbrengen is het belangrijk om te wachten tot de laag droog is. Sommige isolerende verven hebben geen primer of voorstrijk nodig. Laat je hierover goed informeren!
 
Testen

Wacht een half uur. Slaat de vervuiling niet meer door, dan is de isolatie voldoende. Als na 30 minuten de vlekken weer doorkomen, is een tweede laag nodig. Ook hierna wacht je 30 minuten. Slaat de verf dan weer door, dan heb je een sterke vlek isolerende verf nodig. Bij Decokay weten ze precies welk product je dan nodig hebt.
 
Vlek isolerende verf aanbrengen

Hierna kun je de laatste laag, de vlek isolerende laag aanbrengen. Dit doe je op dezelfde manier als je normaal gesproken een muur of plafond verft. 

Verzekeringswerk?
Het kan de moeite lonen om bij je verzekering na te gaan of deze schade gedekt is. In sommige gevallen is deze schade te verhalen op de inboedelverzekering. Bewaar daarom alle aankoopbonnen van de verf.

VERF INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VERF BLOGS

 • 7 February 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Mat en strak, voor minder doe ik het niet!
  Door een muur te verven kun je al heel snel een ruimte een andere look geven. Dat is leuk! Minder leuk is slechte muurverf die je wel drie of vier keer op de muur moet smeren om een egaal en dekkend resultaat te krijgen. Daarom verf ik nu met Sigma Perfect Matt, lees hier waarom.
  NAAR DE BLOG +
 • 17 January 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Ga nicotinevlekken écht te lijf!
  Als je gaat klussen heb je vaak met een budget te maken. Soms willen we nog wel eens voor goedkopere varianten kiezen als het gaat om muur of plafondverf… maar in dit geval bleek goedkoop letterlijk duurkoop. Lees hier waarom!
  NAAR DE BLOG +
 • 6 December 2018 door Heleen van der Willigen, in Product
  Reken af met water-, roet- en nicotinevlekken!
  Lekkage, daar word je toch chagrijnig van! Maar er is gelukkig een lichtpuntje: Sigma Stainaway. Een isolerende muur- en plafondverf waarmee je vlekken op je muur of plafond te lijf kunt gaan. Water-, nicotine- en roetvlekken verdwijnen als sneeuw voor zon…
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP