HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Wat is een wollen tapijt

woensdag, 10 april 2019
Wat is een wollen tapijt

Een wollen tapijt is een natuurproduct, gemaakt van (met name schapen) wol. Het heeft een natuurlijke en comfortabele uitstraling. Wol kent vele voordelen, zoals een isolerende en brandwerende werking. Het is tevens vuilafstotend en lucht zuiverend. Hoe zuiverder de wol, dat betekent niet geverfd, des te sterker deze eigenschappen. De meeste soorten tapijt zijn gemaakt van zuiver scheerwol, waardoor het een duurzaam product is. 

HIeronder staan de voordelen van wol toegelicht:
Wollen tapijt is zacht en houdt warmte vast, daardoor voelt het tapijt ook behaaglijk aan. Daarbij is wol veerkrachtig waardoor je voetstappen of meubels die op het tapijt hebben gestaan, niet lang blijft zien. 
Wol is brandwerend door een hoog stikstofgehalte, vochtgehalte en een hoge ontbrandingstemperatuur. Een wollen tapijt is daardoor ook een veilige keuze.
Wol is zelfreinigend omdat het natuurlijk wolvet bevat, lanoline genaamd. Dat laagje vet maakt het moeilijk voor vlekken om te hechten aan het materiaal zelf. 
Wol is in staat om vervuilde lucht te neutraliseren. Wol heeft daarnaast een natuurlijke vochtregulering wat schimmels helpt voorkomen. Het is bovendien een duurzame keuze omdat het een sterk materiaal is en makkelijk te recyclen. 

Nadeel van wol is dat het, vooral in het begin, kan pluizen. Dit heeft te maken met de kwaliteit van het wollen vloerkleed; hoe beter de wolsoort en manier van weven, hoe minder pluizen er zullen zijn.

VLOERBEDEKKING INFORMATIE, ADVIES & TIPS

VLOERBEDEKKING BLOGS

 • 23 April 2019 door Ivanka Eggly, in Product
  Liefde voor linnen, ook op de vloer
  Pas linnen toe in je interieur en profiteer van de vele voordelen van deze stof. Want behalve een natuurlijke uitstraling met karakter, biedt linnen je een slijtvast product dat milieuvriendelijk genoemd kan worden. En nu is er dus ook een duurzame linnenlook-vloer!
  NAAR DE BLOG +
 • 12 April 2019 door Willeke van Uden, in Product
  Vinyl op de vloer, waarom eigenlijk niet?
  Twijfel je tussen Hongaarse Punt of horizontale planken, hout of steen op de vloer? Of kies je voor hout in verschillende motieven? Interfloor heeft de stoute schoenen aangetrokken en heeft deze verschillende materialen en motieven in haar nieuwe collectie verenigd.
  NAAR DE BLOG +
 • 19 February 2019 door Heleen van der Willigen, in Product
  Tapijt is comfortabel, zacht en luxe
  In de vorige eeuw (wat klinkt dat lang geleden) hadden de meeste huizen gewoon tapijt op de vloeren liggen. Langzaamaan werd tapijt steeds vaker vervangen door laminaat, parket, hout en tegenwoordig ook pvc. Toch wint tapijt weer terrein, omdat de eigenschappen van modern tapijt te vergelijken zijn met ander vloerbedekkingen.
  NAAR DE BLOG +

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raamdecoratie of zonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

Merken van Decokay

Decokay heeft een ruim
assortiment van vele
vooruitstrevende leveranciers.

STEL EEN VRAAG

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP