STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


De meeste mensen kennen de term gevel wel, en timmeren doe je meestal met hout… Maar wat valt er nou precies allemaal onder de ‘gevel’ van je huis? En worden daar nog eisen aan gesteld als je zelf aan de slag gaat?

Wat is geveltimmerwerk?

Wat is geveltimmerwerk?

Kort en goed; onder de gevel van je huis vallen: alle kozijnen, met daarin de ramen en buitendeuren. Daarnaast bestaat een gevel uit een aantal minder bekende elementen, zoals de borstwering en buitenspouwbladen. Die laatste twee behoeven misschien enige uitleg.

De borstwering is simpel gezegd het muur gedeelte onder het raam. (Dus het gedeelte tot aan de vensterbank bij de meeste mensen.) De buitenspouwbladen zijn gewoon de buitenste spouwmuren. (Een spouwmuur is één van twee muren, waartussen isolatie kan plaatsvinden.) Samen met de binnenste spouwbladen vormen zij dus de spouwmuur. Weet je niet zeker of je een spouwmuur hebt? Als je huis voor 1920 gebouwd is niet; en na die tijd hoogstwaarschijnlijk wel. 
Die kozijnen en muren moeten vervolgens gevuld worden. Dat gebeurt óf met panelen, of met ramen. En die twee noem je dan ook ‘gevelvullende elementen’ of ‘vakvulling’. 

Alle timmerwerk dat plaatsvindt aan de buitenzijde van je woning (timmeren doe je als gezegd alleen in hout) noem je dan ook geveltimmerwerk. Aan geveltimmerwerk zijn kwaliteitsrichtlijnen verbonden. Denk aan onder meer: stevigheid, warmte isolatie, vochtwerendheid, inbraakpreventie, geluidswering en tocht. 

Ga dus niet zomaar zelf aan de slag, tenzij het relatief lichte herstelwerkzaamheden betreffen zoals onderhoud van het schilderwerk, reparaties van hout(rot) en overige doe-het-zelfreparaties. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Zelf aan de slag met geveltimmerwerk?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Nederland, buitenboelverfland! 
  Buiten schijnt de zon. Heerlijk! En omdat er over een aantal maanden weer regendruppels in plaats van zonnestralen op je ramen kletteren, is het nu dé tijd om je kozijnen te schilderen. Of juist niet? Wanneer is eigenlijk het perfecte moment om met de verfkwast aan de slag te gaan?
 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen
  Zodra die eerste zonnestralen de koude aarde opwarmen, springt ons hart open; de zon schijnt, naar buiten! En dan 'moet' er ook ineens veel… Buitenschilderwerk, het is een last voor ons, maar echt een lust voor het hout. 
 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP