STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


De ene plint is de andere niet. Als het gaat om vloerplinten, heb je zowel plinten voor tegen de muur, als voor op de vloer.

Wat is een plakplint?

Wat is een plakplint?

Plinten zijn in het algemeen bedoeld om naden weg te werken. Met de zogenaamde plakplint gaat dat simpelweg door een smalle platte plint (meestal een standaard maat van 2,5 cm breed) direct op de vloer te plakken. De plint valt dan deels op de grond, deels over de geul, die noodzakelijk is om de vloer te laten werken. Deze plakstrip zit er bij aanschaf reeds op, je hoeft slechts de beschermlaag eraf te trekken en de grond goed stofvrij te maken. 

Is er géén sprake van een geul of goot, zoals bijvoorbeeld bij een gietvloer, dan zijn plakplinten dus ook niet van toepassing. (Daar kan een muurplint echter wel fraai of functioneel zijn.) Er is overigens een klein aanbod muurplinten die je eveneens met plakstrip kunt bevestigen, maar dit is niet de standaard en laten we hier dan ook buiten beschouwing. 

Een plakplint is bijna altijd de goedkoopste oplossing. Meestal worden ze gebruikt op laminaatvloeren. Mensen noemen ze daarom ook wel eens laminaat plinten, maar ze kunnen net zo goed op een PVC- of houten vloer gelegd worden. Deze plinten worden meestal geleverd in een lengte van 240cm, en hebben een dikte van 0,5 cm en hebben geen verdere ornamenten. 

Het mooist is om de plakplinten qua kleur en dessin aan te laten sluiten bij je vloer. Denk eraan je snoeren vooraf in de goot weg te werken want eenmaal geplakt trek je ze niet makkelijk weer los zonder de strip te beschadigen.

Ondanks dat je plakplinten heel eenvoudig met een strip kunt opplakken, is het raadzaam om de plakstrips daarnaast nog vast te zetten met kleine spijkertjes. Anders zul je na verloop van tijd vooral de korte stukjes bij de hoeken in je stofzuiger horen verdwijnen. Alle kleefstoffen verliezen na verloop van tijd namelijk hun kleefkracht. Bovendien wordt een vloer (en plint) veelvuldig belopen.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Mooie plinten bij de nieuwe vloer?

Kom naar de winkel voor compleet advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloeren om verliefd op te worden
  Vloeren hebben het zwaar te verduren. We leggen er een kleed op, zetten er een tafel op, maken er met onze stoelen heel wat deukjes in. Die o zo belangrijke vloer vraagt als het goed is weinig aandacht en gaat jaren mee. Mee in jouw leven en alles wat daarbij hoort. Voor welke vloer ga jij?
 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.

DECOKAY BLOGS

 • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
  De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP