STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Waarom is een overzetplint hol?

Wat is een overzetplint?

Wat is een overzetplint?

In de meeste oudere huizen zijn al muurplinten aanwezig. Deze eraf halen is een heel karwei en pakt niet altijd mooi uit. Exact om die reden zijn overzetplinten uitgevonden. Je zet ze letterlijk óver de aanwezige plint heen. 

Kies je voor een overzetplint, dan is het allerbelangrijkste dus om eerst de maat op te nemen van de huidige aanwezige plinten. De overzetplint die je bestelt, moet namelijk precies over de bestaande plinten vallen. Dat kan daarom niet bij ieder model. De overzetplint waar jouw oog op valt moet hoog genoeg zijn voor deze uitsparing. Daarnaast wil je meestal extra ruimte overhouden om de snoeren in weg te werken. Houd hier dus rekening mee.

Overzetplinten worden meestal geleverd in een standaard lengtemaat van 2,44 cm. De hoogte verschilt dus al naar gelang de maat van de uitsparing. De meeste bestaande plinten variëren qua maat tussen de 5 en 10 cm. Afhankelijk van deze hoogtemaat weet je welke hoogte overzetplint je nodig hebt.

Je hebt overzetplinten met een ornament of bewerking (een sierlijke houtsnede). Daarnaast zijn er de standaard strakke overzetplinten met rechte hoeken. De keuze hangt puur af van smaak. Heb je een klassiek interieur, dan zullen sierplinten goed aansluiten, terwijl in een strakke inrichting de gewone, rechte plinten beter passen.

Het materiaal waarvan de plint gemaakt is, is meestal (vochtwerend) MDF, maar er zijn ook veel uitvoeringen gemaakt van kunststof (HDPS of polyurethaan) of vinyl en zelfs van RVS. Ook kunststof overzetplinten worden met een ‘werkje’ geleverd. Al zie je wel duidelijk verschil in bewerking. De kunststof variant is altijd wat strakker.

Tot slot heb je nog overzetplinten die voldoen aan bepaalde behoeftes. Bijvoorbeeld ‘extra stootvast’ of goed reinigbaar. De meeste modellen zijn in veel kleuren leverbaar zodat je ze niet meer hoeft te verven. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Plinten plaatsen na de verfklus?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloeren om verliefd op te worden
  Vloeren hebben het zwaar te verduren. We leggen er een kleed op, zetten er een tafel op, maken er met onze stoelen heel wat deukjes in. Die o zo belangrijke vloer vraagt als het goed is weinig aandacht en gaat jaren mee. Mee in jouw leven en alles wat daarbij hoort. Voor welke vloer ga jij?
 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.

DECOKAY BLOGS

 • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
  De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP