scandanafische_woonstijl20200525140226.webp

Wat is een Scandinavische woonstijl?

Scandinavisch wonen, ook wel ‘Nordic living’ voor de internationaal georiënteerden, is hip en trending. Kenmerkend voor de stijl is de diversiteit in uitvoeringen en interpretaties.

Wil jij ook Scandinavisch wonen?

We laten je graag wat voorbeelden zien

MAAK EEN AFSPRAAK

Het mooie aan de Scandinavische woonstijl is dat hij per land anders geïnterpreteerd wordt. Het is dus eigenlijk een veelvoud aan stijlen, maar wel met een aantal gelijke kenmerken. De grote gemene deler is licht en de natuur in pure eenvoud verbonden.

Maak dus gebruik van lichte kleuren, veel wit, crème, lichtgrijs of beige en dus ook lichte kleuren hout (ongelakt beuken, essen of berken bijvoorbeeld). Zware donkere eikenhouten kleuren vallen echt uit de toon bij deze stijl. Hetzelfde geldt voor bewerkte, gelakte materialen. Het hout moet echt die pure onbewerkte stijl ademen.

Ook al zijn Scandinavische interieurs altijd strak, de kunst is wel om alles licht te houden, zonder dat het klinisch en koud wordt. Maar hoe doe je dat nou?
Als er één ding is dat alle Scandinavische interieurs gemeen hebben, is het wel kleden. Deze worden vooral gebruikt om ‘knusse hoekjes’ te maken, dus geen kamerbreed tapijt, maar een lekker wollig kleed in de zithoek bijvoorbeeld. 

Nog zo’n handigheidje is het aanbrengen van accenten met kussens en accessoires (overdaad schaadt, het mag niet rommelig worden). Denk bijvoorbeeld aan plantenhangers voor het raam. Daarover gesproken, alles dat natuurlijk is, dus zeker ook levende planten, kunnen niet ontbreken in deze woonstijl. Hou zelfs de bladkleur lichtgroen. 

Als maar enigszins mogelijk, haal je überhaupt zoveel mogelijk licht binnen in je huis. Kies voor lichte vitrage bijvoorbeeld, of witte jaloezieën. Voor deze lichte woonstijl is het dus zoeken naar de perfecte balans tussen strak en knus.  

Deel dit artikel

Wil jij ook Scandinavisch wonen?

We laten je graag wat voorbeelden zien

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay