pure_original_betonlook20230314100025.webp

Wat is betonlook

Betonlook is simpelweg de verzamelnaam voor alles dat eruit ziet als beton, maar dat niet is... Dat kan een vloer zijn of een muur. ‘It looks like beton’, een mooi huwelijk tussen twee anderstalige woorden.

Past betonlook goed in jouw huis?

Vraag in de winkel naar ons betonlook assortiment

MAAK EEN AFSPRAAK

‘Het effect en uiterlijk van beton’, dat wordt feitelijk bedoeld met betonlook. Waarom het woord ‘look’ ineens overal opduikt als het over het uiterlijk van een product gaat, heeft alles te maken met de sterker wordende invloeden van het Engels op onze taal. Maar nergens is die aanduiding zo sterk blijven hangen als bij dit woord. Zoek je het op in het woordenboek dan kom je bedrogen uit. Google denkt daar echter heel anders over; het wordt aan elkaar geschreven en algemeen geaccepteerd als aanduiding van een bepaald effect - en kleur (grijs).

Je houdt niet voor mogelijk wat er allemaal standaard al in betonlook gemaakt wordt tegenwoordig. Zo zijn er kant en klare laminaatvloeren, PVC vloeren, en zelfs vinyl vloeren, die haast niet van echt beton te onderscheiden zijn. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de echte stenen vloeren met betontegels of de epoxy gietvloer die van nature de uitstraling hebben van beton. Maar, je kunt ook zelf aan de slag op je bestaande vloer (hout of vrijwel iedere andere ondergrond) met een egaline (waarna nog een coating wordt aangebracht) of gewoon met betonlook verf. Naderhand moet dan voor de krasvastheid nog een coating aangebracht worden.

Maar misschien nog wel bekender, zijn muren in betonlook. Dat kan beton ciré zijn (stucwerk) maar dat effect kan ook met ‘gewone’ verf verkregen worden. Daarbij is wel enige handigheid vereist (of oefening). De verf wordt dan namelijk met een spons (tamponerend) opgebracht. Meestal wordt die echte betonlook echter gemaakt met kalkverf (en soms ook krijtverf). Dat is een natuurlijk product dat van nature bij het opbrengen een ‘gevlekt’ en doorleefd effect geeft. Handigheid is hiervoor dus niet nodig, de verf doet het werk.

Maar voor muren geldt; alles wordt tegenwoordig al kant en klaar gemaakt, je hebt dus zelfs ook al betonlook behang… Hoe kant en klaar wil je het hebben? Zoek je bij je prachtige betonlook wanden of vloer nog wat leuks voor het raam? Jawel… je hebt ook betonlook gordijnstoffen voor jouw ‘loft look’.

Deel dit artikel

Past betonlook goed in jouw huis?

Vraag in de winkel naar ons betonlook assortiment

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay