STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Je hebt er vast en zeker van gehoord: ‘in de dag montage’ of ‘op de dag montage’. Maar wat betekent het nou precies en wanneer pas je ‘in de dag’ montage toe?

Wat betekent ’in de dag’ montage?

Wat betekent ’in de dag’ montage?

Raambekleding zoals bijvoorbeeld rolgordijnen, jaloezieën, duettes en plissé gordijnen, worden meestal ‘in de dag’ gemonteerd. Daarmee wordt bedoeld dat ze precies binnen in de kozijnen, of binnen de muren naast het raam gemonteerd worden. (Dit in tegenstelling tot wanneer je de raambekleding daarbuiten monteert.)

Dit is veelal de mooiste oplossing omdat ze daarmee helemaal wegvallen in het raam, en dat oogt mooi strak. Uiteraard neemt dat ook de minste ruimte in. En daardoor is ook nog plaats over voor eventuele overgordijnen, die je wel ‘op de dag’ monteert. 

Maar er zijn meer gevallen waarin deze vorm van montage is aan te raden is. Zo is verduisterende raambekleding niet meer functioneel als deze niet in de dag hangt (tenzij het overgordijnen zijn. Het is dus niet alleen van belang om te kijken of je raamkozijn diep genoeg is voor montage, maar ook om vooraf te beslissen voor welk ‘geheel’ je gaat. 

De meeste mensen willen overdag raamdecoratie tegen de inkijk, en ‘s avonds voor privacy. Gezien het licht dat van binnen naar buiten schijnt in de avond, is dit vaak een vorm van verduisterende raambekleding (of gevoerde) gordijnen.

Er kan echter ook sprake zijn van een te ondiep kozijn om een mooie installatie ‘in de dag’ te doen. Of het kan zijn dat je geen ruimte meer overhoudt om de ramen goed te kunnen openen en sluiten. Ook hangen er soms ‘fluisterboxen’ of andere ventilatieroosters waarmee rekening gehouden moet worden. In dat geval kun je beter ‘op de dag’ monteren.

Aangezien opmeten bij deze vorm van montage zeer belangrijk is, wordt dit vaak professioneel gedaan. Normaal gesproken wordt dit gratis gedaan als gratis ‘meetservice’, omdat het nauw luistert als je de raambekleding exact op maat laat maken. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Weten welk soort raambekleding bij jouw raam past?

Neem foto's mee en kom voor advies op maat!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 
 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP