STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Hoe ga je om met kwetsbare gordijnstoffen zodat je langer plezier hebt van je gordijnen?

Kwetsbare gordijnstoffen

Kwetsbare gordijnstoffen

Sommige stoffen zijn kwetsbaarder dan andere. Bij gordijnstoffen zijn dit met name zijden stoffen, grof geweven stoffen en linnen. Deze kwetsbare stoffen kun je beter niet wassen. Maar om ze mooi te houden is er nog een aantal punten van aandacht.

Momenteel trendy zijn de zogenaamde 'retro stoffen'. Dit zijn heel grof (en los) geweven 'in between' gordijnen. Deze specifieke stoffen zijn erg gevoelig voor 'halen'. Hou er dus rekening mee dat u altijd een gordijnstang gebruikt voor het bedienen en loop niet langs de gordijnen met scherpe voorwerpen (denk aan ringen...)

Daarnaast heb je zijden gordijnen. Uitermate fraai, maar tevens kwetsbaar uiteraard. Zijde is namelijk extreem gevoelig voor zonlicht. Zijden gordijnen moet je dan ook altijd laten voeren, anders verpulvert de stof door UV-belasting. De onder- en zijzomen blijven dus erg kwetsbaar als ze in de zon hangen. Dat is iets om rekening mee te houden. Wellicht door midzomer een aanvullende raambekleding te gebruiken.
 
Bij het wassen van gordijnen is vooral de stofsamenstelling van belang. Check daarom altijd het wasvoorschrift voordat je besluit je gordijnen te wassen. Op dit label zal ook de zogenaamde 'krimptolerantie' vermeld staan. Alle stoffen hebben een bepaalde krimptolerantie. Bij synthetische stoffen is deze vaak heel laag (weinig krimp dus). En bij linnen, katoen en viscose is deze meestal heel hoog (ca. 3% krimp). Dat zou op een gordijn een krimp van 3 cm per meter betekenen. Om die reden kun je gordijnen beter niet zelf wassen. Als je gordijnen echt gereinigd moeten worden, vraag dan altijd een wasadvies. 

Ook als je gordijnen met de hand wast kan er wat mis gaan. Belangrijk is dat je niet niet te hard boent of wrijft op de stof.  

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Twijfel je over de wasbaarheid van jouw gordijnen?

We adviseren je graag
STEL EEN VRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sterren en lampjes voor twinkelende ramen
  In de donkere dagen voor kerst hang je natuurlijk leuke sterren en lampjes voor je ramen. Een beetje licht in donkere tijden. En met lekker gevoerde overgordijnen is de Kerst goed door te komen. 
 • Buiten grauw? Niet met grijs voor je raam!
  Grijs voor je raam terwijl het buiten guur is? Ja, juist! Breng sfeer in je interieur met deze veelzijdige kleur, die je overal mee kunt combineren!
 • Pastels laten je gordijnen leven
  Kleuren zijn niet ‘plat’. Kleuren worden intenser, levendiger en variëren voor het oog, al naar gelang de toepassing op het materiaal. Bij sommige kleuren is dit effect sterker dan bij andere. Dit geldt zeker voor de momenteel veel in interieurs gebruikte pasteltinten!

DECOKAY BLOGS

 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Kies voor kleur met duettes en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette Shades of Plissé Shades van Luxaflex in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Mooi en milieubewust van A House of Happiness
  Dat duurzaam en trendy heel goed samen gaan weten we inmiddels al wel. Maar maak jij ook echt bewust de keuze voor ‘groen’ in je interieur? Textieldecoratiespecialist A House of Happiness zegt: Green is not a color it’s an attitude. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP