HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Heb je een hoekje of stukje wand in je huis waar je iets creatiefs mee wil? Overweeg eens met magneetverf aan de slag te gaan.

Hoe werkt magneetverf eigenlijk?

donderdag, 9 april 2020
Hoe werkt magneetverf eigenlijk?

Magneetverf is superleuke verf die je op veel plaatsen kunt toepassen. Denk aan de binnenkant van een WC-deur, of een stukje wand in de keuken, of de kinderkamer. Nadat je het hebt aangebracht kun je magneetjes aan de geverfde wand hangen. Daarvoor moet je wel eerst flink aan de slag zijn geweest. Magneetverf heeft namelijk wel zo’n vier á vijf lagen nodig voordat het echt goed werkt.

Waarom is dat eigenlijk? Heel simpel, in de verf (op waterbasis) zitten heel veel minuscuul kleine metaaldeeltjes. (Daarom is de verf ook altijd grijs.) Als je een pot magneetverf uit het schap in je handen hebt snap je meteen waarom; hij is loodzwaar. Je hebt dan ook feitelijk een halve pot ijzer in je handen. Om die reden moet magneetverf ook altijd zeer goed geroerd worden - ook vlak voor gebruik - anders zakken de metaaldeeltjes weer naar de bodem. 

Je kunt je zo voorstellen dat je op die manier een dik plakkaat verf ontstaat. Zeker als je bedenkt dat veel mensen ervoor kiezen om de verf uiteindelijk nog in een andere kleur (naar keuze) over te verven. Dan zit je voor je het weet op zes lagen verf… 

Om dat ‘probleem’ op te lossen kun je een aparte plaat gebruiken die je schildert, waarna je die tegen de wand schroeft. Maar dat hoeft echt niet per se. Je kunt prima direct op de muur schilderen, alleen moet je goed strak afplakken. Hou daarbij rekening met kwetsbare ondergronden en gebruik daarvoor indien nodig het paarse afplaktape dat in de handel is. 

Kan magneetverf overal op? In principe kun je alle ondergronden schilderen die je met gewone verf ook kunt schilderen, zoals hout en stucwerk.

Tips: Ben je erg handig? Neem de figuurzaag ter hand, om een magnetische palmboom of poes te knutselen… Of gebruik als laatste laag schoolbordverf. Zo heb je een oppervlak waarop je kunt schrijven én magneetjes kunt plakken.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Hoe doen interieurontwerpers dat toch?
  Er zijn mensen die gewoon het ‘fingerspitzen gefühl’ hebben als het gaat om inrichting. Maar de meeste mensen ervaren het als knap lastig om precies de juiste spullen en kleuren bij elkaar te zoeken om zo die felbegeerde eenheid te creëren. 
 • De keukenwand is een alleskunner
  Uitgekeken op je keuken maar zit een nieuwe er niet in? Verander de (achter)wand! Je geeft je keuken er een fikse opfrisser mee. Bovendien lijkt het alsof je een compleet andere keuken hebt.
 • Juiste kerstkleuren matchen met de muur
  Kerst in huis hoeft geen bonte kermis te zijn. Heb je net de wanden in een prachtige kleur geverfd? Pas daar dan de kerstdecoraties slim op aan! Zo komen zowel kerstboom als muur nog beter tot hun recht. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP