STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Is jouw zoon of dochter ook een echte LEGO fan? Dan wil jij vast ook zo’n vette LEGO muur maken, zodat ze eindeloos kunnen spelen. (Op de wand! Niet onder jouw voeten…)

Hoe bouw je een LEGO muur?

Hoe bouw je een LEGO muur?

Vind jij ook altijd LEGOblokjes onder je voeten terug als je de kinderkamer door loopt? Zijn jouw jongens of meiden ook altijd druk aan het bouwen? Dan kon dit wel eens de oplossing voor je zijn. Alle blokjes in een doos, en bouwen doe je verticaal!

Stap 1: bepaal het formaat
Wat heb je nodig? Om te beginnen moet je bepalen hoe groot je de wand wilt maken. Ga uit van het formaat van LEGO grondplaten. De meest standaard maat is 48x48 cm, of 32x32cm. Ze zijn meestal verkrijgbaar in grijs, groen of blauw. (Leuk om dit aan te laten sluiten op de kleur van de kinderkamer.) 
Stel, je wilt een wand maken die ongeveer 2 meter breed is. Dan wil je dus zowel 4 lego grondplaten naast elkaar, als boven elkaar, als je uitgaat van de 48cm maat. Je bereikt daarmee een totale hoogte en breedte van 192. Koop vervolgens een stuk multiplex in exact dat formaat.

Stap 2: voorbereidingen treffen
Je hebt om te beginnen heel goede lijm nodig. Liefst een variant die in een kitspuit past. Je hebt namelijk veel lijm nodig, en opbrengen is op die manier ook handiger. Informeer desnoods wat de beste (niet al te snel drogende) lijm is. Verder heb je goede schroeven nodig om de grote ondergrond plaat van multiplex aan de wand te schroeven (dit doe je met invallende schroeven met platte kop, zodat ze niet in de weg zitten bij het oplijmen van de LEGO grondplaten.) Gebruik voldoende schroeven, er komt behoorlijk wat gewicht aan te hangen. 

Stap 3: aan de slag
Nu begint het leuke werk! Kit de randen van een grondplaat (met voldoende afstand tot de rand, anders komt de lijm eronder uit en dat is heel lastig te verwijderen met alle noppen...) en breng in het midden een kruis aan van lijm. Plaats de eerste plaat met lijm in een hoek bovenaan. En werk van daaruit steeds één opzij, één naar onder. Op die manier kun je goed in de gaten houden dat je platen goed recht op de ondergrond komen, zonder dat er naden ontstaan tussen de platen. Let op: de eerste plaat kan zakken! Om dit te voorkomen kun je deze vast tapen met duct tape.

Elke aangrenzende plaat, schuif je strak tegen de eerste, en zet je vervolgens vast aan de plaat ernaast/eronder met… LEGOblokjes natuurlijk! (Deze verwijder je weer nadat alle platen hangen, en de lijm gedroogd is.) Des te belangrijker is het dus, dat je geen lijm tussen de platen uit laat komen… Anders heb je de verbindingsblokjes straks per ongeluk vastgelijmd.

Als het goed is heb je nu een verticale wand aan de muur, waarop jouw zoon of dochter kan bouwen, teksten kan ‘schrijven’ en eindeloos opnieuw kan beginnen met ontwerpen! En vergeet natuurlijk niet de wand verder ook nog leuk af te werken met een behang of een muurverf op kleur!

Iets bijzonders voor de kinderkamer?

We laten je graag wat voorbeelden zien
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Kleur kiezen in je interieur moeilijk? Zo kies je wat bij jouw huis past!
  De juiste kleuren in je interieur zorgen ervoor dat je je helemaal zen voelt. Dat wil jij toch ook? Maar hoe weet je welke kleuren perfect passen in jouw huis? Lees hoe je de ideale kleuren kiest die jouw huis tot leven brengen, en welke kleuren je maar beter voorbij kunt lopen.
 • Wat komt er op de muur in ‘22?
  Wat zijn de verf- en behang trends voor op de muur het komende jaar? Behang is weer gewild. Muren hoeven niet langer als witte muurbloempjes op de achtergrond, maar mogen weer tot de verbeelding spreken.
 • Scandinavisch wonen - wat komt er op de muur?
  Een Scandinavisch interieur mag niet te druk worden. Het moet licht blijven, maar wat er ook gebeurt, het mag óók niet te steriel worden. Je wilt dus in ieder geval niet alle wanden wit verven...

DECOKAY BLOGS

 • Geef kleur aan iemands leven!
  Ken jij iemand die wel een muur make over verdient? Geef hem of haar op voor de actie 'Geef kleur aan iemands leven!' die loopt de hele maand november. Help een vriend of vriendin, en er zit nog een mooie waardecheque voor jou in ook!
 • Bright Skies... de Flexa kleur van het jaar 2022 - luchtig optimisme!
  Voor een interieur liefhebber is het moment dat de kleur van het jaar van Flexa uitkomt een ‘dingetje’. Niet omdat ik nou meteen alles opnieuw ga verven hoor, maar zeker wel om me mee te laten voeren op het pad van trend-rijke inspiratie. Bright Skies breekt de lucht open.
 • Hard beton match je met zachte materialen
  Beton -  of betonlook - is een bijna onmisbaar element in een trendy interieur. Dit ruwe materiaal is niet-voor-niets een immens populaire toevoeging in huis. Beton ziet er stoer uit, maar oogt tegelijkertijd ook warm door de ruwe textuur. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP