STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Een veelgestelde zoekvraag, is die naar ‘niet verkleurende gordijnen’. Helaas, zeggen we maar meteen eerlijk, die bestaan niet. Er bestaan wel veel oplossingen die ervoor zorgen dat jij er zo min mogelijk last van hebt.

Het probleem van verkleurende gordijnen

Het probleem van verkleurende gordijnen

Als je het ooit hebt meegemaakt, wil je het graag een volgende keer voorkomen; het verkleuren van je prachtige nieuwe gordijnen. Maar daarvoor moet je eerst de oorzaak weten. 

De boosdoener is duidelijk: dat hoeft nog niet eens direct zonlicht te zijn, maar kan ook gewoon de UV-straling in het daglicht zijn. Dus ook als je raam niet direct op het zuiden ligt, kan er verkleuring optreden.

Veel mensen denken echter dat als je maar hele luxe, kwalitatief hoogwaardige gordijnstof koopt, je dan van alle negatieve gevolgen gevrijwaard bent. Helaas, is dat niet de kern van de oorzaak. Het tegenovergestelde kán zelfs waar zijn… Rijke, 100% natuurlijke stoffen met dikke vezels en veel kleurpigmenten zoals katoen, velours en linnen, zijn namelijk veel gevoeliger voor verkleuring dan synthetische stoffen. De enige stof waarvoor dat niet geldt, is wol (maar dat vilt dan weer).  

Lichte gordijnen verkleuren amper. Maar als je toch die prachtige felgele gordijnen wil, of die diep donkerblauwe, dan zul je bewust rekening moeten houden met deze invloed, en een oplossing moeten zoeken voor dit onvermijdelijke probleem. En die zijn er gelukkig genoeg! 

Allereerst zijn er tegenwoordig bijzonder ver ontwikkelde gordijnstoffen. Vrijwel altijd zijn deze een mix van natuurlijke en synthetische materialen. Het doel van deze gemengde stoffen is het verminderen van de nadelen van 100% natuurlijke materialen. Dat kan verkleuring zijn, maar evengoed krimpen, uithangen, of ‘dansen’. Vaak zijn deze mengstoffen niet meer van echte natuurlijke materialen te onderscheiden, door toepassing van nieuwe technieken. Ze zijn dus van hoogwaardige kwaliteit, omdat ze niet van echt te onderscheiden zijn, maar minder gevoelig zijn voor verkleuring. 

Let wel: de nadruk ligt op het verminderen van de negatieve gevolgen. Ook deze nieuwste mengstoffen zijn onderhevig aan verkleuring. Dat is nu eenmaal de natuurlijke reactie en dus een teken van echtheid. Om dit tegen te gaan is het sowieso het beste om gordijnen die hiervoor gevoelig zijn, te laten voeren met een lichtdichte blackout stof. Ook dan echter, zul je altijd wat verkleuring krijgen bij de zoom.

Een andere (aanvullende) oplossing, is om echt iets aan zonwering te doen van buiten. Met luiken of (daglicht doorlatende) buitenzonwering. Maar ook aan de binnenzijde van je ramen kun je prima een zonwerende plissé-, of rolgordijn ophangen. (Dit geeft dan echter wel ook verduistering.) 

NB. Vouwgordijnen zijn ook nog een optie, maar alleen met speciale van gordijnstof, die beter bestand is tegen zonlicht (waarbij eerlijk opgemerkt moet worden dat de ringen dan weer lijden onder UV-straling).

Het is vooral een afweging van jouw belangrijkste voorkeuren die aan moeten sluiten op jouw woonsituatie. Maar al met al is het zo dat met bepaalde voordelen ook nadelen komen... En een beetje verkleuring is het soms gewoon waard als je verliefd wordt op jouw perfecte gordijnstof.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Gordijnen kopen die niet verkleuren?

We laten je graag wat voorbeelden zien
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Sterren en lampjes voor twinkelende ramen
  In de donkere dagen voor kerst hang je natuurlijk leuke sterren en lampjes voor je ramen. Een beetje licht in donkere tijden. En met lekker gevoerde overgordijnen is de Kerst goed door te komen. 
 • Buiten grauw? Niet met grijs voor je raam!
  Grijs voor je raam terwijl het buiten guur is? Ja, juist! Breng sfeer in je interieur met deze veelzijdige kleur, die je overal mee kunt combineren!
 • Pastels laten je gordijnen leven
  Kleuren zijn niet ‘plat’. Kleuren worden intenser, levendiger en variëren voor het oog, al naar gelang de toepassing op het materiaal. Bij sommige kleuren is dit effect sterker dan bij andere. Dit geldt zeker voor de momenteel veel in interieurs gebruikte pasteltinten!

DECOKAY BLOGS

 • Inbetween als elegante room divider
  Lichtdoorlatende stoffen zijn niet alleen prachtig voor de ramen, maar ook midden in de kamer. Met al dat thuiswerken hebben we behoefte aan extra afscherming van lichtinval op het scherm, of dat nu voor het raam is, of halverwege de ruimte. Dat opent nieuwe perspectieven.
 • Kies voor kleur met Luxaflex® Duette® Shades en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette® Shades of Plissé Shades van Luxaflex® in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Mooi en milieubewust van A House of Happiness
  Dat duurzaam en trendy heel goed samen gaan weten we inmiddels al wel. Maar maak jij ook echt bewust de keuze voor ‘groen’ in je interieur? Textieldecoratiespecialist A House of Happiness zegt: Green is not a color it’s an attitude. 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP