STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Je hebt vast wel eens gehoord van de term: ‘bloedend hout’. Maar wat is het nou precies? Uiteraard spuit er geen bloed uit het hout… Inkoppertje. Maar wat is het dan wel, hoe ontstaat het - en vooral - hoe voorkom je het?

Bloedend hout, wat is het?

Bloedend hout, wat is het?

Bloedend hout ontstaat alleen op onbehandeld hout, en alleen wanneer je er met een watergedragen verf overheen schildert (acrylverf, krijtverf, muurverf etc.). Het treedt niet op bij alkydverf (terpentinegedragen verf). 

Ook is het afhankelijk van welke houtsoort de ondergrond is. Een aantal houtsoorten dat zeker grote kans geeft op bloeden, is onder meer: eikenhout, teak en mahonie, merbau of meranti, en bewerkte houtsoorten als spaanplaat, underlayment of OBS. 

Wat gebeurt en eigenlijk als hout gaat bloeden? Simpel; de kleurstof (tannine) die van nature in bepaalde houtsoorten zit, is in water oplosbaar. *Looizuur is zo’n in water oplosbare tannine, die onder meer voorkomt in Sequoia's en eikenhout. 

Wat er gebeurt wanneer je met een (lichte) watergedragen verf aan de slag gaat, is dat er gele of bruine vlekken ontstaan in het pas geschilderde oppervlak. Mocht je denken ‘ach, ik verf er gewoon nog een paar keer overheen’: niet doen, het blijft boven komen. 

*Leuk weetje: looizuur beschermt de boom tegen insecten, bacteriën en bosbranden. Iets waar wij last van hebben, heeft dus in de natuur een hele slimme functie.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Advies over een schilderklus?

Kom naar de winkel voor compleet advies
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Aan de slag met Kleur van het Jaar ‘Brave Ground’!
  Komt de uitdrukking ‘de muren komen op me af’ je de laatste maanden wel erg bekend voor? Dan wordt het misschien eens tijd om de kleuren op die wanden aan te passen. Want wie veel tijd thuis doorbrengt, wil dat graag in een harmonieuze en rustige ambiance doen. Het kleurenpalet rondom Brave Ground, de kleur van het jaar 2021, past daar uitstekend bij. 
 • Jouw muur, jouw canvas
  Speciale effecten op de muur; hoe doe je dat? Inspiratie voor alle mogelijke vormen op de muur - Hoe je dat doet als een professional? Van betonlook tot lambrisering, en van sjabloon tot degradé, of druipende waterverf muur - met als winnaar de complete muurschildering - Wie durft?!
 • Primer en grondverf, wat is het verschil?
  Wie met een verfklus gaat beginnen, doet er goed aan om van tevoren advies in te winnen. Hoe je namelijk een te verven oppervlak goed onder handen neemt, is afhankelijk van het materiaal en van het gewenste resultaat. Een primer of grondverf is vaak de beste basis.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP